Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekli Muhtarlar Ankara´da

Erdekli Muhtarlar Ankara´da

Erdek Muhtarlar Derneği´nin düzenlediği organizasyonla Ankara´ya çıkartma yapan Erdek Merkez ve (eski köy) kırsal mahalle muhtarları, gün boyu TBMM´de temaslarda bulundular.

Erdek Muhtarlar Derneği´nin düzenlediği organizasyonla Ankara´ya çıkartma yapan Erdek Merkez ve (eski köy) kırsal mahalle muhtarları, gün boyu TBMM´de temaslarda bulundular. Mahallelerinde yaşadıkları çeşitli sorunları bölge milletvekillerine aktarmak, sorunlar hakkında düşünce alışverişinde bulunmak ve sorunları çözüme kavuşturabilmek için TBMM´ye giden 17 mahalle muhtarından oluşan heyeti Ankara´da Balıkesir CHP Milletvekili Ahmet Akın karşıladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara´ya inen muhtar heyetinin ilk durağı Anıtkabir oldu. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın yönlendirdiği rehber eşliğinde Anıtkabir´i dolaşan Erdekli muhtarlar, daha sonra TBMM´ne gittiler. Yine Ahmet Akın tarafından TBMM kapısında karşılanan muhtarlar, ilk olarak Balıkesirli milletvekillerinin makam odalarını ziyaret ettiler.               

Makam odalarına gerçek-leştirilen ziyaretlerin ardından Balıkesir CHP Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça ve Mehmet Tüm´e Erdek´in genel sorunları ve muhtarların mahallelerinde yaşadıkları olumsuzluklar hakkında kısa bir brifing veren muhtarlar, daha sonra Ahmet Akın´ın davetlisi olarak meclis yemek salonunda öğle yemeği yediler.
Yemeğinin ardından, daha önceden randevu alınan Ak Parti Balıkesir milletvekillerini ziyaret etmek isteyen Erdekli muhtarlar, vekillerin makam odalarının kapısından dönmek zorunda kaldı. Balıkesir Ak Parti milletvekillerine Erdek´ten telefon edilerek, Ankara´ya ziyaret gerçekleştiren muhtarları, ?CHP´li muhtar heyeti? olarak lanse eden birileri, vekillerden alınan randevunun iptal ettirilmesine neden oldu. Bu durum karşısında oldukça üzülen Erdekli muhtarları yine CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın teselli etti. Muhtarları yanına alarak CHP grup toplantısına sokan Akın, toplantının ardından ise Erdekli muhtar heyetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürdü. Kılıçdaroğlu´nun TBMM´indeki makam odasında gerçekleşen ziyarette, yine Erdek´in sorunları masaya yatırılırken, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, daha önceden hazırlamış olduğu bir sunum dosyasını, Kemal Kılıçdaroğlu´na teslim etti. Erdekli muhtarların son durağı ise Balıkesir MHP Milletvekili İsmail Ok oldu. Milletvekili Ok´un makamında gerçeklesen ziyarette muhtarlarla anı fotoğrafı çekilen MHP Balıkesir Milletvekili Ok, muhtarların ziyareti nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek kapısının her zaman açık olduğunu belirtti. Erdekli muhtarlar, gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından ilçeye dönmek için hareket ettiler.
Haber : Taygun Ertan



hhhhhhh
29.04.2016 06:55:53
Eee cumhurbaşkanı muhtarlarla buluşunca köpürüyordunuz şimdi chpli vekiller buluşunca hoşunuza gidiyor dimi ey chpliler

Anahtar Kelimeler: Erdekli Muhtarlar Ankara
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı