Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdekli hayvan severlerin çağrısı ?Sokak hayvanlarına sahip çıkalım?

Erdekli hayvan severlerin çağrısı ?Sokak hayvanlarına sahip çıkalım?

Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı ve Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü, hayvan sever Hatice Kirazoğlu, ?Artık, sokaklara bırakılan cins kedi-köpekleri toplamaktan bıktık? dedi.

Erdek Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı ve Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü, hayvan sever Hatice Kirazoğlu, ?Artık, sokaklara bırakılan cins kedi-köpekleri toplamaktan bıktık? dedi. Tatil için gelen birçok kişinin, çocuklarına armağan olarak alıp yanlarında getirdikleri cins kedi-köpekleri bile Erdek´ten ayrılırken ilçede bırakıp memleketlerine döndüklerini belirten Kirazoğlu, şunları söyledi:
?Erdek Belediyesi, sokak hayvanlarını koruma konusunda elinden geleni yapıyor. Ancak, geçtiğimiz aylarda, belediyemiz, billboardlara, ?Hayvanlarınızı sokağa terk etmeyin´ yazıları koyuyordu. Bu uyarıcı yazılar, etkili de oluyordu. Şimdi bu yazılar yok.
Bu uyarıcı yazıların yeniden konulmasını istiyoruz. Bir avuç gönüllü hayvan sever, Erdek´teki bu sahipsiz hayvanları korumak ve beslemek için çaba harcıyor. Herkes, bu hayvanlara sahip çıkmalı. Örneğin, vatandaşlarımız, marketten alışveriş yaparken, birer paket makarna alarak, sokak hayvanlarına verilmek için belediyeye bıraksa büyük yararı olur. Bir paket makarna, sadece 1 lira. Kimsenin bütçesini zorlamaz.?
Kirazoğlu, hayvanlara eziyet edenlere sadece ?Kabahatler Kanunu?na göre kesilip üç taksitle bile alınan küçük cezaların caydırıcı olmadığına da dikkati çekerken, ?Hayvanları gerçekten korumak istiyorsak, bu konuda yeni bir ceza yasası çıkmalı? dedi.
Hayvanı sevmeyenin, insanı da sevemeyeceğini öne süren Kirazoğlu, ?Her canlının yaşama hakkı vardır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli