Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdekli Esnaflar Canbaz ile devam dedi

Erdekli Esnaflar Canbaz ile devam dedi

Erdek Esnaf ve Sanatkâr Odası´nın Olağan Genel Kurulu Aleyna Düğün Salonunda yapıldı.

Erdek Esnaf ve Sanatkâr Odası´nın Olağan Genel Kurulu Aleyna Düğün Salonunda yapıldı.
Dün gerçekleşen kongrede 3 aday yarıştı. Oda başkanlığına tekrar M. Fatih Canbaz seçildi.
Divan başkanlığını Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Necdet Erkan´ın yaptığı genel kurulda divan teşekkülü Ömer Metin, Hayri Özden, Abdullah Öztemel ve Mustafa Karakuş´´tan oluştu Divan heyetinin seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını mevcut başkan Mahmut Fatih Canbaz yaptı.
Konuşmasına, Divan heyeti, misafirler ve üyeleri selamlayarak başlayan Başkan Canbaz, yönetimi ile birlikte görev yaptığı sürece üyelerin kendilerine ilettiği sorunlarına çare bulmak için çalıştıklarını hatırlattı. 

Yönetim ve Denetim Kurulu olarak ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirten Canbaz, ?Odamızda 500´e yakın Basit Usule tabi esnafımızın defterleri muntazam şekilde tutulmakta ve saklanmaktadır.? dedi.

Erdek Esnaf Odası´nın Balıkesir ilinin güzide ve saygın odalardan biri olduğunu ifade eden Canbaz, ?Bütünlük içerisinde sizlere hizmet vermeye çalıştık. Odamızda sizlere daha çabuk ve iyi hizmet verebilmek için odamızın teknik donanımı devamlı yenilenmektedir. Bütün üyelerimizi mesleklerine göre ayrı ayrı topladık bizlere ilettikleri sorunları çözdük. Bayan kuaförlerimizin ve erkek kuaförlerimizin sorunlarını giderdik, Gıda temizlik ve konaklama işleri ile uğraşan bütün esnafımızın zorunlu olan Hijyen Eğitimi kursları ile ilgili Halk Eğitim Merkezimizle görüştük. Halk Eğitim Merkezimizin de gayretleri ile hijyen kursları düzenledik. Elektrik tesisatçılarımızdan istenen Serbest Tesisatçı Belgelerini Balıkesir Elektrikçiler Odası ile iyi ilişkilerimizin neticesinde onlarında yardımı ile bu belgeleri Balıkesir de onaylattık. Sayın üyelerimiz bizler kısaca yaptıklarımızı özetlemeye çalıştık. Tenkit ve tasvip siz sayın üyelerimizindir. Bizleri tekrardan göreve getirdiğiniz takdirde siz üyelerimizin bütün sorunlarını çözmek için durmaksızın çalışacağımızı bildirir, genel kurulumuzun tüm camiamıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Daha sonra yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesi oylandı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´da kongrede söz alıp şöyle konuştu: ?Esnafın özellikle son yıllarda içinde bulunduğu durumun zorluğunu biliyorum. Küçük esnaf yok olma üzere bunun önüne geçmek için birlik ve beraberlik olması gerekiyor. Örnek verecek olursak süpermarketler nasıl ki bakkalları bitiriyorsa farklı sektörlerde de bu gibi durumların olduğunu biliyorum. İlçede en fazla gelir elde edinen sektörlerin başında turizm geliyor. Ancak otel ve motelciler kendilerini yenilemek zorunda. Erdek´e gelen bir misafir memnun edilerek gönderilirse hem reklamımız daha sağlam olur hem de bu şekilde esnafımız kazanır. Lafı fazla uzatmak istemiyorum tüm adaylara başarılar dileyerek kim gelirse gelsin bundan önce olduğu gibi uyum içinde çalışacağıma inanıyorum." dedi.

Daha sonra başkan adayları Ahmet Demir ile Vahit Kocabıyık yönetimleriyle birlikte salondaki üyelere tanıtıldı ve kürsüde konuşma yapmak üzere söz verildikten sonra seçime geçildi.

Saat 13.00 itibariyle oy kullanımına açılan sandıklar 17.00 itibariyle kapandı. Sandıkların açılmasıyla birlikte 661 oyun geçerli sayıldığı seçimde 5 oy geçersiz sayıldı.

Seçim sonucunda 236 oy alan mevcut başkan Mahmut Fatih Canbaz yeniden başkan seçilirken, diğer adaylardan Ahmet Demir 215, Vahit Kocabıyık 210 oy aldı.

Yeniden başkanlığa seçilen Mahmut Fatih Canbaz yaptığı teşekkür konuşmasında, çalışmalarına kaldıkları yerden yönetim olarak devam edeceklerini söyleyip, destek veren vermeyen tüm üyelere teşekkür etti.

Haber : Tuncay Ertan

 



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli