Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekli Avcılar sezonu açtı

Erdekli Avcılar sezonu açtı

Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ, yeni av sezonunun geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü itibariyle başladığını bildirdi.

Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ, yeni av sezonunun geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü itibariyle başladığını bildirdi.
2015/2016 av sezonunun 21 Şubat tarihinde yasaklandığını hatırlatan Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ, yeni av sezonunun kazasız ve belasız geçmesi temennisinde bulundu.
Akdağ yeni av sezonuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?2016/2017 av sezonu Cumartesi günü başladı. 

Biz Erdek Avcılar Derneği olarak her alanda sürdürülebilir avcılığı gözetiyor ve buna göre avlanıyoruz. Yeni av sezonumuzun tüm avcı arkadaşlarım adına geçtiğimiz av sezonu gibi kazasız bir şekilde geçmesini diliyorum. 13 Ağustos Cumartesi günü başlayan yeni av sezonumuzun tüm avcı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.?
Erdekli tüm avcıların, Kara Avcılığı Kanunlarına ve Merkez Av Komisyon kararlarına uymaları gerektiğinin altını da çizen Akdağ, "Yasalara uymayanlar, yapılan denetimlerde idari para cezalarına çarptırılarak, mahkemelere sevk edilmektedir. Üyelerimiz, avcılığı sosyal bir faaliyet ve spor amaçlı yapmayı ve gelecek nesillere de doğal hayatı, nesli tükenmemiş av çeşitliliği ile miras bırakmayı ilke edinmelidir" diyerek sözlerine ekledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise Kara Avcılığı Kanunu´nun getirdiğini yasal düzenlemeler hakkında bir bildiri yayınladı.
18 yaşını doldurmuş silah taşıma ehliyetine sahip av ve yaban hayatı ile ilgili eğitim alarak sınavdan başarılı olan avcıların, Avcılık Belgesi ve avlanma izin kartı alma şartıyla yasal olarak av yapabileceği bildirilen açıklama şöyle devam etti: ?Yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer mevzuata göre yasal işlem yapılacak. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için idari para cezası verilecek, ayrıca av hayvanı türüne göre değişen tazminat bedelleri talep edilecektir.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdekli Avcılar sezonu açtı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli