Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´li atletler Kırklareli´nden başarıyla döndü

Erdek´li atletler Kırklareli´nden başarıyla döndü

Erdek Atletik Gençlik ve Spor kulübü sporcuları başarılı sonuçlara imza atmayı sürdürüyor.

Erdek Atletik Gençlik ve Spor kulübü sporcuları başarılı sonuçlara imza atmayı sürdürüyor.
Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Grup eleme müsabakaları 24-25 Mart tarihlerinde 8 ilde gerçekleştirildi.
Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı´nın gözetiminde yapılan Anadolu Yıldızları Ligi´nde 2018 sezonunun ilk kademe yarışmaları tamamlandı.
Grup müsabakaları Kırklareli, Uşak, Adana, Kırşehir, Samsun, Erzincan, Malatya ve Batman illerinde gerçekleştirildi ve yarı finale kalan ekipler belirlendi. Yarışmalarda 1500 atlet mücadele etti.
Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü sporcuları da Balıkesir kafilesi olarak bu yarışmaya Kırklareli Grubu´nda katıldılar. Kırklareli de en iyi derecelerini elde eden Erdek´li atletler bireysel olarak birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazanmayı başardılar.
Bu yarışmaya Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile katılan sporculardan; Açelya Karaca 100 Metre Engelli Koşuda birinci, 5x80 Metre Bayrak Yarışmasında birinci ve gülle atma dalında üçüncü olmayı başardı.

Bir diğer sporcu Rabia Özgü ise Yüksek Atlama da üçüncü olarak gelecek turnuvalar için umut verdi.
Yine Erdek´li sporculardan Zeren Güven 800 Metre de üçüncü, 300 Metre de dördüncü ve 5x80 Metre Bayrak Yarışmasında birinci olmayı başardı.
Erkek sporcularımızdan Ferit Çakmak ve Emircan Abul 5x80 Metre Bayrak Yarışmasında birinci olurlarken, bir diğer erkek sporcu Cenk Karabacak´ta Yüksek Atlama da dördüncü oldu.
Grup müsabakalarını değerlendiren Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, ?Olumsuz hava şartlarını görmezden gelirsek oldukça güzel geçen bir yarışma oldu. Bu yaş grubunda neredeyse tamamı ilk defa bu yarışmaya katılan sporcularım oldukça güzel dereceler elde ederek beni sevindirdiler. İnanıyorum ki 28-29 Nisan 2018 tarihinde ilimiz Balıkesir´de yapılacak olan yarı final yarışmalarında daha da güzel dereceler elde ederek, Mayıs ayında Eskişehir´de yapılacak olan Türkiye Finallerine kalmayı başaracağız.? dedi.
Gülhan, açıklamasının sonunda Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´ne desteklerini esirgemeyen Erdek belediye Meclisi´nin AK Partili Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı