Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Dadan: Çevreye sahip çıkma konusunda çok uyanık olmalıyız”

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Dadan:  Çevreye sahip çıkma konusunda çok uyanık olmalıyız”

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Çevreye zarar vermeyen sanayi yoktur” dedi.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Çevreye zarar vermeyen sanayi yoktur” dedi. Platform tarafından, 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Kapıdağ Sanayi Karşıtı Günler” etkinlikleri kapsamın-da, Oktay Konyar ve Ender Eren'in konuşmacı olarak katıldıkları Kırsal ve kentsel alanda mücadeleler ve deneyimler” konulu söyleşiyi yöneten Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
Bilindiği gibi 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nda önce, Erdek ve yöresinde 48 bin dönümlük alan, ağır sanayi tesislerine ayrılmıştı. Gösterdiğimiz tepkiler üzerine bu alan şimdi 9 bin dönüme indirildi. Sanayi alanı olarak EnerjiSA'ya ait doğalgaz çevrim alanı yakınları kalırken, daha önce sanayi bölgesi kapsamına alınan Hıdırköy ve Şirinçavuş'taki alanlar, bu kapsamdan çıkarıldı 

Ancak bu yetmez. Uyanık kalıp bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Bu uzun soluklu bir mücadeledir.”
Siyasilerin, çevre konusu gündeme geldiğinde ilk sözlerinin, Biz, sanayiye karşı değiliz. Çevreye zarar vermeyen, çevreyle barışık sanayiden yanayız” olduğuna dikkati çeken Dr. Dadan, şunları söyledi:
Çevreye zarar vermeyen hiçbir sanayi tesisi yoktur. Kibrit çöpü üreten bir tesis bile kursanız, çeşitli şekillerde çevreye zararı olacaktır. En temiz dediğiniz sanayi bile çevreye zarar verir. Bu nedenle biz, bu etkinliğimizin ismini ‘SANAYİNİZ BATSIN! DOĞA HEPİMİZE KALSIN' diye koyduk.”
Bölgede çevreyi katleden birçok sanayi tesisi bulunduğunu vurgulayan Dadan, Şimdi de Almanlar, BAGFAŞ'ın yanında yeni bir sanayi tesisi daha açıyorlar. Bu tesisi acaba neden Almanya'da değil de burada açıyorlar?” diye sordu.
Dadan, Erdek ve yöresine getirilmek istenen ağır sanayi tesisleri konusunda yargıya başvurma dıklarını belirtirken, Bölgemize ağır sanayi getirilmesi kararı siyasidir. Bu nedenle bu kararın yine siyasi iradeyle ortadan kalkacağına inanıyoruz” dedi.
Haber: Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli