Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Kaymakamı Demirelli: sezona hazırız”

Erdek Kaymakamı Demirelli:  sezona hazırız”

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, ilçenin yeni turizm sezonuna hazır olduğunu belirtti. İlçedeki turistik tesis işletmecilerinin, tesislerinin bakım ve onarımlarını tamamlamak üzere olduklarını vurgulayan Demirelli, şunları söyledi:

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, ilçenin yeni turizm sezonuna hazır olduğunu belirtti. İlçedeki turistik tesis işletmecilerinin, tesislerinin bakım ve onarımlarını tamamlamak üzere olduklarını vurgulayan Demirelli, şunları söyledi:
Bu yıl havaların biraz soğuk ve yağışlı gitmesi nedeniyle nisan ayı içindeki hafta sonu turizmi, sanıyorum mayıs ayına sarktı. İçinde bulunduğumuz mayıs ayı ve haziran ayının başından itibaren ilçemiz turizminde hareketlilik olacağını tahmin ediyorum. Bu arada ilçemizde su sporlarıyla ilgili kurulan komisyon da, deniz sporları, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerin yapılacağı alanları belirledi. Buna göre Erdek merkezinde 7, Ocaklar beldemizde ise 4 alan, bu aktivitelerin yapılmasına uygun görüldü. Bu alanların kullanımı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, ihale yoluyla veriliyor.”
PAŞALİMANI'NI BEĞENDİM
Geçtiğimiz günlerde gezdiği Paşalimanı Adası'nı beğenip insanların sevdiğini vurgulayan Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Paşalimanı, bakir, huzurlu ve stresten uzak bir ada konumunda. İnsanlarını da hoşgörülü, yardım sever kişiler olarak değerlendirdim” dedi.
KAPIDAĞ TAM BİR DOĞA CENNETİ
Kapıdağ Yarımadası'nı da gezerek çok beğendiğini belirten Demirelli, şu değerlendirmede bulundu: 

Geçtiğimiz günlerde Ballıpınar'a gittim. Bu arada Kirazlı Manastırı'nı da gördüm. Kapıdağ, tam bir doğa cenneti. Harika bir yer. Florası çok zengin. Tabii ki, mutlaka çevre yoluna ihtiyacı var. Yol ağı iyileştirilmeli. Yine yürüyüş yolları geliştirilmeli. Böylece yürüyüş ve dağ sporunun öne açılmalı.”
HASTANE SEZONA HAZIR
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi'nin de yaz sezonu için hazır duruma geldiğine dikkati çeken Demirelli, Yaz sezonunda merkez ve adalarıyla birlikte ilçenin nüfus yoğunluğu önemli ölçüde artıyor. Tabii ki, hastanemizin iş hacmi de artış gösteriyor. Ancak yaz döneminde yeni doktor takviyeleriyle hastanemizi en iyi hizmeti verecek duruma getirdik” diye konuştu.
DÜZLER VE HAMAMLI'DA KARANTİNA
Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde görülen Kuş Gribi”ne paralel şekilde Erdek'e bağlı Düzler ve Hamamlı mahallelerinde de karantina uygulandığına işaret eden Demirelli, Bu bölgelerimizdeki kanatlı hayvanlarda hastalık belirlenmedi. Ancak önlem olmak üzere tavukhaneler bulunan Düzler ve Hamamlı'da da karantina uyguluyoruz. Hayvan itlafı ise hiç yapılmadı.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli