Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’in önceki belediye başkanı Hüseyin Sarı:

Erdek’in önceki belediye başkanı Hüseyin Sarı:

“Siyasi Partiler Yasası değişmeli, mutlaka ön seçim uygulanmalı”

Erdek’in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başlayan Sarı, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın bıçaklı saldırıya uğramasını “üzücü bir olay” olarak nitelendirdi. Karışık’a “geçmiş olsun” dileğinde bulunan Sarı, Ankara’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine kendisine “Kıyı kenar çizgisinin yeniden belirlenmesi” konusunda raporunu sunacağını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelip, 11 ilimizi etkileyen, binlerce vatandaşımızın yaşamlarını yitirmesine, binlerce kişinin yaralanmasına neden olan depremden duyduğu üzüntüyü dile getiren Sarı, “Olası bir İstanbul depreminde, Erdek’in de büyük zarar göreceğinden kuşku duyuyorum. Çünkü ilçemizin yüzde 90’ı sıvılaşan, riskli alanlar. 2012 yılına kadar yapılan inşaatlarda plancının olumlu görüşü de alınıyordu. Ancak siyasi iktidar, bu uygulamayı yürürlükten kaldırınca risk daha da arttı” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimde “Millet İttifakı”nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçileceğini, ancak milletvekili seçiminin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Sarı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığını ise “İçinde bulunduğumuz ortam ortada. Başta adalet olmak üzere ülkemiz büyük bir çöküş yaşıyor. Bu ortamda kimsenin ‘ben’ deme hakkı yoktur. Yoksa halktan gerekli dersi alır. Muharrem Bey, CHP Genel Merkezi tarafından daha önce görevlere hep atama yoluyla geldi. Bölgesi Yalova’da hiç ön seçim olmadı. Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde, doğum yeri olan Elmalık köyünde bile en çok oyu alamadı. Şimdi hep CHP’yi suçlaması anlamsız” diye konuştu.

Siyasi Partiler Yasası’nın mutlaka değişmesi, partilerin her kademesinde görev alacakların ön seçimle belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Sarı, kendisinin siyasi durumu hakkında şunları söyledi:

“Daha sonra FETÖ’cü oldukları belirlenen yargıçların, tamamen gerçek dışı bir şekilde ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçuyla verdikleri 12 ay, 15 günlük hak mahrumiyeti cezası karşısında hukuk yoluyla mücadele sürecim devam ediyor. Üstelik ortada gerçekleşen bir ihale ve dolayısıyla belediyeyi zarara uğratma da yok. Yani adli sicil kaydımda sıkıntı yok. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’ndeki davam da sürüyor.”

Sarı, ülkemizin her konuda bilimsel uygulamalarla hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

                                   ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı