Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´in tanıtımında Yerel Medyanın gücünden yararlanılacak

Erdek´in tanıtımında  Yerel Medyanın gücünden yararlanılacak

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı´nın desteği, Balıkesir İletişim Derneği ve Erdek Belediyesi´nin girişimleriyle başlatılan "Yerel Medya Gücü ile Balıkesir Bölgesi Kültür ve Turizm Değerlerinin Yaygınlaştırılması" projesi dün yapılan tanıtım toplantı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı´nın desteği, Balıkesir İletişim Derneği ve Erdek Belediyesi´nin girişimleriyle başlatılan "Yerel Medya Gücü ile Balıkesir Bölgesi Kültür ve Turizm Değerlerinin Yaygınlaştırılması" projesi dün yapılan tanıtım toplantısıyla başladı.
Balıkesir İletişim Derneği ve Erdek Belediyesi´nin birlikte düzenlediği projenin amacı, kültürel ve turizmin değerlerinin tanıtımında yerel medyanın gücünün aktif kullanılabilmesi olarak açıklandı.
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Meslek Yüksek Okul Öğretim Görevlisi Aytaç Toptaç, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir İletişim Derneği Başkanı ve Marmara Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni Ümit Babacan, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Şoförler Odası Başkanı Fatıh Payal, Erdek Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör, Erdek Belediye Meclisinin CHP´li üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Balıkesir İletişim Derneği Başkanı Ümit Babacan yaparken, katılımcılara projenin amacı hakkında bilgi vererek projenin kapsamlarını anlattı.
Babacan´ın ardından Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir söz aldı.
Demir, yaptığı kısa konuşmada, "Eskiden turizm denince akla gelen ilk yer Erdek´ti. Ancak bugün gelinen noktada Erdek´in isminin arka bahçede kalması çok üzücü bir olay. Biz Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak, İletişim Derneği´nin başlattığı bu projeyi destekliyoruz ve sonuna kadar arkasında duracağız. Erdek´in ismini tekrardan ön plana çıkarabilecek böyle bir projeyi başlatan Balıkesir İletişim Derneği ve Erdek Belediyesi´ni tebrik ediyor başarılar diliyorum." dedi.
Tanıtım toplantısında son olarak söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bu tür toplantılara turizmcilerin katılmamasından şikayet ederken, konuşmasına "Sevgili körler ve sağırlar hepiniz hoş geldiniz" diyerek başladı.
Sarı "Sevgili körler ve sağırlar olarak hepimiz yine buradayız. Ancak aramızda yine bir tek turizmci yok. Biz burada Erdek´imizin tanıtımı için neler yapabiliriz diye toplanıyor projeler üretiyoruz. Ben Erdek Belediye Başkanı olarak buraya katılıyorum, ayda 5 bin lira maaş aldığım düşünülürse, bu makamdan senede 60 bin lira para kazanıyorum. Peki ilçemizde turizmcilik mesleğiyle uğraşan ve benim senede kazandığım paranın fazlasını üç aylık sezonda kazanan otel ve motel sahipleri neredeler? Biz burada sezonu uzatmaya, deniz kum güneş turizminin yanına kültür turizmini de ekleyerek yaşadığımız coğrafyayı dünyaya nasıl tanıtırız diye uğraşıyoruz. Yaşadığımız coğrafya dünyanın en güzel coğrafyalarından biri. Allah böyle bir coğrafyada yaşamayı bize bahşetmiş. Ancak biz bunu kullanmasını bilmediğimiz gibi bu cenneti katletmeye devam ediyoruz." diye konuştu.
Erdek´te turizm işletmelerinin yetersizliğine de değinen Başkan Sarı devam eden konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün baktığımız zaman ilçemizde sadece bir turizm işletmesi dört dörtlük olarak çalışıyor. İlçemizde bulunan turizm işletmelerinden hiç biri mevcut yapıları ve hizmetleriyle açık kalamaz, hepsi kapatılır. Ancak amacımız dövmek değil. Döverek bir yere varamazsınız. Deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra ilçemizde tarih ve kültür turizmini kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemiz bana göre dünyanın en büyük antik kenti. Roma İmparatorluğu döneminde herkes imparatorluğun başkentini İstanbul biliyor ancak Batı Roma İmparatorluğu´nun başkenti Erdek´tir. Kyzikos dünyanın en büyük tapınağıdır. Tapınaklarda boyama sanatının kullanıldığı tek yer ilçemizde ki Hadrianus Tapınağı´dır. Türkiye´de bulunan 3 amfi tiyatrodan biri ve en büyük olanı ilçemizdedir. İşte bu değerlerin hepsini ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak mecburiyetin deyiz. Balıkesir İletişim Derneği´nin bu tanıtıma destek olacak "Yerel Medya Gücü ile Balıkesir Bölgesi Kültür ve Turizm Değerlerinin Yaygınlaştırılması" projesinin hayırlı olmasını diliyor, bende ilçemiz ve bölgemizde bulunan yerel medyadan tanıtım konusunda destek istiyorum."
Konuşmaların ardından tanıtım toplantısı sona ererken, katılımcılara kokteyl ikramında bulunuldu.
Haber: Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli