Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´in kurtuluşuna coşkulu kutlama

Erdek´in kurtuluşuna coşkulu kutlama

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı kutlandı.

Belediye Başkanı Sarı: ?Mustafa Kemal Atatürk ve Mustafa Peygamberimizi kimse birbirinden ayıramaz?

İlk tören, Hacı Ömer Ömer Camii önünde gerçekleşti. Burada şehitler için okunan salanın ardından kurban kesildi.

Kutlama programının ikinci bölümü cumhuriyet alanında gerçekleşti.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Av. Namık Havutça, Erdek Kaymakam Vekili Ömer Tekeş ve Erdek Mayın Filosu Komutan Vekili Deniz Albay Sabri Demir´in yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı törende temsili milis kuvvetleri tarafından Erdek´in kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı yaptı.

Konuşmasına, ?Mustafa? isminin önemini vurgulayarak başlayan Sarı, şunları söyledi:

?Şimdi, şu meydana bu isimle seslensek, yüzlerce Mustafa çıkar. Babamın ismi de Mustafa olup, ben de oğluma Mustafa ismini verdim. Milli mücadelemizde kutsal ismimiz Mustafa Kemal Atatürk´tür. Peygamberimizin ismi de Mustafa´dır. Bu iki Mustafa´yı kimse birbirinden ayıramaz. Kuran-ı Kerim´den300´e yakın ayet, ?Düşünmez misiniz? Aklınızı kullanmaz mısınız?´ öğüdüyle başlar. İslam ülkelerinin geri kalmasının nedeni yüce dinimiz değil, onu kendi çıkarları doğrultusunda kullanan din simsarlarıdır. Osmanlı Devleti´nin son dönemlerinde kadınların okuma yazma oranı sadece % 4, erkeklerin ise % 7´ydi. Böyle bir devlet çökmez mi? Bugün, ülkemizde düşünenler cezaevine atılıyor. Peygamberimiz, ?Bilim Çin´de bile olsa gidip alın´ demişti. Biz, bugün bilime ?şeytan icadı´ diye bakıyoruz. Gerek Mustafa Kemal Atatürk ve gerekse peygamberimiz hep yaşayacak. Çünkü onların hedefleri, insanlığı daha aydınlık günlere taşımaktı. Bu nedenle iki Mustafa da devrimci insanlardır.?

Sarı, milli mücadelenin ilk ve son kurşunlarının Balıkesir ilinde atıldığını, son kurşun atılan yerin ise Erdek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Vekili Ömer Tekeş´in, gazilere plaket vermesi, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile süren program, geçit töreniyle sona erdi.

Törende Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımı ve Balıkesir Bölge Komutanlığı bando takımının konserleri ilgi gördü.

                                                                       Önder BALIKÇI-Tuncay ERTAN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli