Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´in en eski kaptanı

Erdek´in en eski kaptanı

Sabahattin Öksüz, ?Kaptanlık bir tutkudur?

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi doğumlu olan 80 yaşındaki Sabahattin Kaptan, ?Kaptanlık için bu mesleğe sevginin yanı sıra çok iyi bir fizik de gerekir? diye konuştu.
Hâlen, Erdek-Avşa arasında sefer yapan ?Tekirdağ? isimli özel tur teknesinde kaptanlık yaparak, yeğeni Kaan Öksüz´e dümende yardım eden Sabahattin Kaptan, şunları söyledi:
?Kaptanlık, ailemizde 1800´lü yıllarda başlamış. Dedemin babası, yelkenlilerde kaptanlık yaparmış. Kıbrıs, Malta ve İtalya´ya kadar giderlermiş. Kaptanlık geleneği bana dayılarımdan kaldı. Vatani görevimi yaparken girdiğim serdümen kurslarını birincilikle bitirdim. Cebelitarık Boğazı, Kanada, Portekiz, Cezayir, Malta ve İtalya başta olmak üzere birçok ülkede kaptanlık yaptım. Oğlum da, benim gibi kaptanlık mesleğini seçti. Kaptanlık yalnız dümen tutmak değildir. Bunun yanı sıra harita ve pusula bilgisini de gerektirir. Her şeyden önce de, iyi bir fiziğe sahip olmak büyük avantajdır. Denizi seven tüm gençlere bu mesleği tavsiye ederim. Bu konuda gençlere yardımcı da oluyorum.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek eski kaptanı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false