Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´in akil adamlarının sesi: "Körfezime dokunma!"

Erdek´in akil adamlarının sesi:

Erdek´in "akil adamları", Erdek Körfezi´nin karşısında, Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde(eski köy) yapılmak istenen termik santrale karşı çıktılar.

Erdek´in "akil adamları", Erdek Körfezi´nin karşısında, Bandırma´ya bağlı Şirinçavuş Mahallesi´nde(eski köy) yapılmak istenen termik santrale karşı çıktılar. Bu amaçla Erdekli iş adamlarından Burhan Soydan´ın evinde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın da katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Burhan Soydan, Av. Yüksel Güvenen, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, CHP Erdek ilçe Başkanı Metin Uysal, meclis üyesi Nimet Kalafat, Mehmet Erkovan, sinema ve televizyon dizi oyuncuları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren ile gazeteci-yazar Önder Balıkçı´nın hazır bulunduğu toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.

"Erdek Körfezi´nin karşı sahiline, Şirinçavuş Köyü´ne, ithal kömürle ısıtılıp, deniz suyu ile soğutulacak sistemle termik santral yapımı plânlanmaktadır. Bu işlem sonucunda, Erdek Körfezi´ndeki deniz suyu sıcaklığının 2-4 derece artacak olmasının, denizdeki ekosistemi bozarak, canlı yaşamı için büyük tehlike oluşturacağı bilim insanlarınca açıklanmıştır. Bacalarından radyasyonlu dumanlar çıkacak olup, çevresine milyonlarca ton kül bırakarak çevreyi katledecek bu termik santrale karşıyız. Yıllardan beri Erdek´te yaşayan kişiler olarak, bu termik santralin, ilçenin en önemli gelir kaynaklarının başlarında yer alan Erdek turizmine ve zeytinciliğine büyük zararlar vereceğini düşünüyoruz. Erdek´in eşsiz coğrafyasını karartmaya, insanlarının ve çevrenin sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Hiçbir kişinin ekonomik çıkarı, insan yaşamından önemli değildir. Erdek´in geleceğine duyarlı herkesi, Şirinçavuş´ta, 10 Aralık 2015 Perşembe günü yapılacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına, çocuklarının ve torunlarının geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz."
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli