Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Halk Eğitim'den yılsonu sergisi

Erdek Halk Eğitim

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2014/2015 eğitim-öğretim dönemi kursiyerlerin yaptıkları el emeği-işi ürünlerinin yer aldığı sergi ilçemizde törenle açıldı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2014/2015 eğitim-öğretim dönemi kursiyerlerin yaptıkları el emeği-işi ürünlerinin yer aldığı sergi ilçemizde törenle açıldı.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen 2014/2015 eğitim-öğretim yılı yılsonu sergilerinin Erdek merkez sergi açılışı Erdek Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen törenle hizmete girdi.
Sergi törenine protokol ve halk büyük ilgi gösterdi
Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Daire Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları serginin açılışında yer aldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan sergi töreni, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak'ın konuşmasıyla devam etti.
Müdür Bayrak, törende yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl açılan 140 kursta 2500'ün üzerinde kursiyerin eğitim gördüğünü söylerken, 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında merkezimizde 140 adet kurs açıl mış olup bu kurslara 2500'ün üze rinde kursiyer katılmıştır.

Halk eğitimi çalışmalarında bireyleri bir mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirme, gelişen son teknolojileri kısa sürede öğretme, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programları uygulanmaktadır. Bizlerin ilkesi her yaştaki herkese, her yerde, her zaman ve her konuda eğitim götürmektir. Halk Eğitim Merkezleri, örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Bu tür yıl sonu sergileri, halk eğitim bünyesinde ister idari personel isterse de kurs öğretmenlerimiz olsun, bir yıl boyunca verilen emeğin bir karşılığı ve meyvesidir. Ben buradan çalışmalarımıza destek veren kaymakamımız başta olmak üzere, belediye başkanımıza milli eğitim müdürümüze, basın mensup larımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Başta kurs öğretmenlerimiz olmak üzere kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Erdek Halk Eğitim Müdürü Yusuf Bayrak'ın konuşmasının ardından, Atatürk İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden törende, kurslarını başarı ile tamamlayan öğrencilerin sertifikaları dağıtıldı.
Sertifika töreni ardından sergi salonunun kurdelesi kesilerek halk eğitim kursiyerlerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri eserler katılımcılar tarafından incelendi.
Erdek Halk Eğitim Yıl Sonu Karma Sergileri, Perşembe günü Çeltikçi, Tatlısu ve Karşıyaka mahallelerinde gerçekleşecek olan programlarla son bulacak.
Haber: Sibel Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı