Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek'e tarla okulu”

Erdek

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı üç kırsal mahallede(eski köyler), tarla okulu” açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, geçen yıl, İlhanlar Mahallesi'nde başlattıkları bu uygulamayı, bu yıl üç ayrı mahallede

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı üç kırsal mahallede(eski köyler), tarla okulu” açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, geçen yıl, İlhanlar Mahallesi'nde başlattıkları bu uygulamayı, bu yıl üç ayrı mahallede sürdüreceklerini belirtirken, şunları söyledi:
Bu uygulamamızı, geçen yıl İlhanlar Mahallesi'nde başlatmıştık. Bu yıl üç kırsal mahallemizde daha sürdüreceğiz. Şimdi, bu mahallelerimizi belirleme sürecindeyiz. Belirleyeceğimiz bu üç yeni mahallede hemen başlatacağımız uygulama, eylül ayında bitecek. Uygulama kapsamında zeytin üreticilerine tarlalarında, ‘zeytinde entegre mücadelesi' konusu anlatılacak. Böylece zeytin ürününde kaliteyi artırmak istiyoruz.”
ZEYTİN GÜVESİYLE MÜCADELE
Erdek ve yöresinde zeytin güvesiyle ilgili mücadeleyi başlatarak 18 noktada tuzaklar kurulduğunu vurgulayan Işıktaş, bu çalışmayı Bornova Zeytincilik Araştırma Kuruluşu ve Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma sonucunda yürüttüklerini açıklarken, Bölgemizdeki 40 bin dekar zeytin ekili alan ve 1 milyon ağaç var. 

Zeytin güvesi tuzakları haziran ayının ortalarına kadar yerlerinde kalacak” dedi. Işıktaş, ayrıca kendilerine kayıtlı 4200 büyükbaş, 10 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu belirtti.
YENİ BİNAYA TAŞINACAKLAR
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün, üç yıldır hizmet verdiği yerinen çıkarak, 11 Mayıs'ta, Yalı Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi, No:70'te, Migros'un yanındaki yeni yerine taşınacağını belirten Işıktaş, Üç yıldır bulunduğumuz bu bina, engelliler tebliği ve iş güvenliği tebliğlerine uymuyor. Yeni taşınacağımız yer, hemen giriş katında bulunduğundan, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımıza daha rahat bir şekilde hizmet verme olanağına kavuşacağız” diye konuştu.
Erdek'teki müdürlükte 23 kişi hizmet veriyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek’e “tarla okulu”
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli