Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Erdeke Ticaret Meslek Lisesi kuruluyor

Erdeke Ticaret Meslek Lisesi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı Erdeke, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yerine, Ticaret Meslek Lisesi kurulmasına karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Erdek`e, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yerine, Ticaret Meslek Lisesi kurulmasına karar verdi.
2013/2014 eğitim-öğretim döneminde genel liselerin kapatılmasıyla ilçemizdeki Erdek Lisesi`ndeki eğitim ve öğretime son verilecek.
Erdek Lisesi`nin gelecek yıl kapatılacak olması nedeniyle, bu okulun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapılması için Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yapılan başvuruya cevap geldi.
AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün, Milli Eğitim Bakanlığı`na yaptığı başvuruda, Erdek Lisesi olarak kullanılan binanın Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yerine, Ticaret Meslek Lisesi olarak kullanılması kararının alındığını bildirdi.
Erdek Lisesi binasının, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi olarak kullanılmak üzere Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne talepte bulunduklarını kaydeden Erdek İGM Üyesi Onay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isteğimizin, Milli Eğitim Bakanlığı`na aktarıldığı, bakanlıkça yapılan incelemede ise söz konusu okul binasının gelecek yıl Ticaret Meslek Lisesi olarak kullanılması kararını verdiğini dile getirdi.
Aynı binada, İmam Hatip Lisesi`nin de hizmet verdiğini hatırlatan Onay, Atatürk eski İlkokul binası hazırlanana kadar her iki okulun Erdek Lisesi binasını birlikte kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli