Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdeke dört yeni proje...

Erdeke dört yeni proje...

İlçenin çehresini değiştirecek dört yeni projenin tanıtımı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından yapıldı.

Erdek Havuzlu Meydan, Apostol Mesire yeri, Zeytinli Ada ve Maşatlık Bölgesinde kurulu Zeki Otelin yanına modern restorant yapımı için hazırlanan dört ayrı projenin tanıtımı Belediye Başkanı Aysan tarafından yapılıyor.
Belediye Başkanı Aysan, halk toplantısında buluştuğu vatandaşlara dört ayrı projeyi ayrıntılı biçimde anlattı. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumu izleyenlerin beğeniyle izlediği projeler göz kamaştırıcı olarak değerlendirildi.
Havuzlu meydan muhteşem olacak
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Erdek`in tamamen çehresini değiştirecek dört yeni projenin hayata geçmesi için çalışmalarımızın artık sonuna geldik. Projelerimizin bazılarının mali kaynağı temin ettik bile. 2012 yılının başlarında Erdek havuzlu meydan tamamen değişecek. Gerekli çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılacak ve o bölgeyi vatandaşlarımızın gezeceği, çocukların güvenle oynayacağı, trafiğe kısmen kapalı, çevre düzenlemesi yapılmış özel bir alan haline dönüştüreceğiz. İlçemize gelen kişileri karşılayan bu meydan modern ve şık bir şekilde misafirlerimizi ağırlayacak. Adını aldığı Havuzu ve çiçeklerle bezenmiş çevre düzenlemesi, şık dükkânları ile Erdek Havuzlu Meydan muhteşem bir alan olacaktır." dedi.
Apostol Çifte Olukları tanıyamayacaksınız
Başkan Aysan, kendisine heyecan verici projelerden ikincisinin Apostol Çifte Oluklar olduğunun altını çizip, gerek tarihi gerekse doğal açıdan essiz bir yer olan Apostol için bugüne kadar burada koruma ve düzenleme çalışması yapılmamış.
Kaderine terk edilmiş doğa harikası Apostol Çifte Oluklar için hazırladığımız projenin hizmete girmesiyle Apostol Mesire yerimiz Erdek ve çevresinin yaz-kış tercih edilen mesire yerlerinden biri olacak. Doğal dokuyu bozmadan vatandaşlarımızın ve misafirlerimizi hoş vakit geçirecekleri, ailecek günün her saatinde restoran ve kafeterya hizmeti veren bir tesis haline dönüşecektir" dedi.
Maşatlık Bölgesine modern restaurant
Geçtiğimiz yaz bir kısmını bitirip hizmete soktuğumuz Maşatlıktaki cafelerin karşısında faaliyet gösteren Zeki Otel yanına modern bir restaurant projesinin hazır olduğunu belirten Aysan, bu projenin hizmete girmesiyle Erdek yepyeni bir tesise daha kavuşacaktır şeklinde konuştu.
Güney Marmara Kalkınma Ajansına Arkeopark Projesini sunduk
Zeytinli Ada Arkeopark projesinin startını verdik. Erdek`in deniz kum güneşle sınırlı kalan tatil beldesi özelliğine yepyeni bir boyut kazandıracak bu projenin tamamlanması için gereken mali kaynakların bir kısmı dahil bir çok yol kat ettik şeklinde açıklamasını sürdüren Aysan, "Buradan müjde veriyorum, kazı çalışmaları devam ederken Zeytinliada`nın ve ada da bulunan Meryem Ana Kilisesi ve diğer tarihi yapıların rahatça gezilebilmesini sağlayacak proje için Bandırma Müze Müdürlüğü`nün oluşturduğu kaynak dışında Güney Marmara Kalkınma Ajansına Erdek Turizm Tanıtma Vakfı ile birlikte hazırladığımız projeyi sunduk. Projenin kabulünü takiben ivedilikle Arkeopark çalışmalarını tamamlayıp adayı turistik ziyarete açacağız. Son yıllarda ülkemizde popülaritesi artan `İnanç Turizmi` yapılan bölgeler arasına ilçemizin de girmesi, yöremize  gelir seviyesi yüksek turisti çekecektir. Erdek`in mevcut turist profilini değiştirecek olan projeler sayesinde Erdek`in ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlanacaktır. Bu tesislerin yapılması ile ihtiyaç duyulacak nitelikli personel gereksimi ve istihdam edilen kişiler ile Erdek`in işsizlik sorununa bir ölçüde çözüm olacaktır." dedi.
Zeytinli Ada ve Apostol projelerinin tamamlanmasından sonra yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla Erdek`te üç ay süre ile yapılan turizmin süresini 9 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu projelerin Erdek`in imajına olumlu katkılar sağlayacağı gibi, bölgemizde bulunan turizm ile uğraşan esnafın ekonomik anlamda gelişmesine olanak sağlayacaktır. Bölgede rekabetin artması, sağlanacak kaliteli tesis ve hizmet anlayışı gelişecektir. Projelerin gerçekleşmesi Erdek`te yaşayan yerel halkın motivasyonunu olumlu yönde etkileyecektir şeklinde açıklamasına devam eden Başkan Aysan, sizlere özetlediğim bu dört proje için ilgili kurumlardan gerekli izinlerin tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Sizlere geçmişte10 yıl boyunca yapacağız diye sık sık müjdelenen ama bir türlü gerçekleşmeyen vaatleri, biz göreve geldiğimizin 3. yılında gerçekleştirmeye başlıyoruz. Henüz tasarım aşamasında buna benzer çok sayıda projemiz var. Bizler meydanlarda `söz veriyorum yapacağız` dediğimiz her sözümüzü tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. Karalama siyaseti yapmakla vakit geçirmek yerine 7 gün durmadan çalışıyoruz. Bunun için belediyemizin tüm müdürlerine, personeline ve göreve geldiğimiz günden beri desteğini hiç esirgemeyen Erdek halkına şükranlarımı sunuyorum. Erdek`imizin yeni çehresi hem Erdek`te yaşayanları hem de tatil için Erdek`i seçen vatandaşlarımızı mutlu edecektir. Yeter ki yapacağımız işleri malum kişi ve çevreler engellemeye çalışmasın." diyerek konuşmasına son verdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı