Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdeke çılgın proje

Erdeke çılgın proje

Cumhuriyet alanındaki çay bahçeleri ve büfelerin bulunduğu bölgeye değişim geliyor…

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yarım asırdır aynı yüzüyle hizmet veren çay bahçeleri ve büfeleri yıkarak, Erdek İskele Meydanından başlayıp, lunapark alanı ile devam edip balıkçılar lokaline kadar olan alana modern kafeteryalar ve büfeler inşa etmeye hazırlanıyor.

Başkan Aysan, söz konusu alana yapmaya karar verdiği yapılarla ilgili projesini, AK Partinin Erdek İlçe Teşkilatının kongresinde sinevizyon eşliğinde tanıttı.
İskele Meydanındaki çay bahçesinden başlayıp, deniz sahilini takip ederek balıkçılar lokaline kadar olan bölgeye yapılması planlanan yeni kafeteryalar ve büfe projelerini izleyen katılımcılar, proje için tek kelimeyle harika değerlendirmesinde bulundu.
Erdek Cumhuriyet meydanında yarım asırdan bu yana değişmeyen çay bahçeleri ve büfelerin artık devrini tamamladığını, Erdek Belediye Başkanlığı`na aday olduğu 3 yıl önce karar veren, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, seçim öncesi söz verdiği gibi bu bölgede yeni projeleri yaşama geçirebilmek için sabırsızlanıyor.

2012 yılında 45 yaşına giren çay bahçeleri ve büfeler için düşündüğü değişimi, Mart 2009`da Cumhuriyet meydanında düzenlenen açık hava mitinginde seçmenlerine anlatıp, değişim sözü veren Erdek Belediye Başkanı Aysan, ilçeye kazandırmaya karar verdiği projelerini, bu kez partisinin kongresinde bölge milletvekilleri ve partilileriyle birlikte sinevizyon eşliğinde izledi.
Turizm değerlendirme toplantılarında, yetkililerin ağzından düşürmediği `Güney Marmara`nın vizyonu Erdek` yakıştırmasının aksine, 1967 yılından bu yana değişmeden aynı yüzüyle hizmet veren çay bahçeleri ile büfelerin bu günkü durumlarıyla, ilçenin vizyon şehri olamayacağını sık sık vurgulayan turizmciler, Cumhuriyet alanındaki çay bahçeleri ve büfelerin yer aldıkları bölgede büyük bir değişime ihtiyaç olduğunu turizm toplantılarında dile getiriyor ancak bugüne kadar hiçbir belediye başkanı böyle bir değişim riskine giremiyordu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının kongresinde, Mart 2009`dan bu yana 3 yıllık icraatları ile görevinin son iki yılında ilçeye kazandırmaya kararlı olduğu yatırımları sinevizyon eşliğinde partililere tanıttı.
Sinevizyon görüntülerinde en dikkat çeken projelerden biri, Cumhuriyet meydanında 45 yıldır aynı yüzüyle hizmet veren artık demode olmuş çay bahçeleri ve büfelerin yıkılıp, aynı alan üzerinde yapmaya karar verdiği değişimin proje görüntülerinin izletilmesiydi.
Kongreye katılamayanlar ise, Belediye Başkanı Aysan`ın, yeni kafeteryalar ile büfelerin projelerini internetten izleyebiliyor.
Haber : Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu