Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´e iki müjde

Erdek´e iki müjde

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdeklilere 2 önemli müjde verdi.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Erdeklilere 2 önemli müjde verdi.
Başkan Kayan, köy kırsal mahallelerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtirken yol ve su konuları hakkında müjdeler vererek Erdek´in arzuladığı hizmetlere artık kavuşacağını belirtti.

Yaptığımız girişimler neticesinde mahalle sakinlerinin arzuladığı o yol sürücüler için güvenli hale getirilecek. Bir aksilik olmazsa Ormanlı ve Ballıpınar arası yol 11 Mayıs tarihinde kullanıma hazır olacak." dedi.
Kayan: ?Yukarı Yapıcı Göleti tamam?
Kırsal mahalllerde ki hizmetlerin artarak süreceğini bildiren Kayan, yine ilçemizde yapımı yılan hikayesine dönen ve çok uzun süredir atıl bir vaziyette duran Yukarı Yapıcı Göleti´nin aktif hale getirilmesi için atılan tüm adımların tamamlandığını ve çalışmaların başladığını belirtti.
Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle kurdukları ikili ilişkiler sonucu sonuç aldıklarını söyleyen Kayan, "Erdek´in özlediği ve çok geç kaldığı hizmetlerden yararlanması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yani bugün baktığımızda Yukarı Yapıcı Göleti´nin atıl bir vaziyette durması Erdek´in geçmiş yıllarda çok şey kaybettiğinin bir göstergesi. Bu gölet birçok köy kırsal mahallemizin su sorununu ortadan kaldıracak. Bunun için DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle kurduğumuz ikili ilişkiler neticesinde göletin aktif hale getirilmesi için çalışmalara başlandı. Göletin aktif hale getirilmesiyle sudan yararlanacak olan köy kırsal mahallelerimiz arasında bir kooperatif kuruyoruz. Bu kooperatifimiz o bölgede birliği sağlayacak. Göletten gelen suyun 108 metre yukarı çıkabilmesi için gereken enerji ihtiyacını da kurulacak güneş enerji sistemiyle gidereceğiz. Göletin aktif hale getirilmesiyle tüm bölgede bulunan birçok köy kırsal mahallemizin tarım suyu bu göletten karşılanacak." diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek müjde
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli