Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek´e gelen Ro-Ro kamyonları Edincik´e taşınacak

Erdek´e gelen Ro-Ro kamyonları     Edincik´e taşınacak

Büyükşehir Belediyesi, Erdek merkezine RO-RO ile gelen kamyonları Edincik altına taşıyacak. Ayrıca Kyzikos ve Daskyleion antik kentleri kazıları içinde ciddi bütçeler ayıracak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun danışmanlarından olan İnşaat Mühendisi Aydın Özen, Büyükşehir olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile ortak çalışmalara imza atmaya hazırlandıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi´nin Kyzikos ve Daskyleion antik kentlerinin kazılarına destek vereceğini belirten Özen, Erdek ve Bandırmayı birlikte değerlendirdiklerini, Edincik altına yapılacak Ro-Ro limanı ile birlikte Erdek´in kamyon çilesinden kurtulacağını anlattı.
Özen, ?Kyzikos ile ilgili yılbaşından bu yana çok seri toplantılar yaptık. Bir yıllık proje yapma yetkisi iznini aldık. Bunun ardından bütçesiyle projeyi devraldık. Yasal unsurları da yerine getirerek ciddi bir çalışma başlattık. Üniversitemize de bu çalışmalarda katkı sunuyoruz. Bandırma ve çevresi konulu bir çalıştay düzenlenecek biz bu çalıştaya katkı veriyoruz. Her yönüyle bunun içindeyiz. 3 bin 200 belge taranmış var. Kyzikos´a ait 42 yeni belgede yayınlanacak. Başkanımız, sağlık ve üniversite gibi konuları siyaset üstü olarak değerlendiriyor. Bölgemizdeki değerlerimizin ortaya çıkarılması için önemli çalışmalarımız var. Tarihi değerlerin ortaya çıkarılması için çok ciddi bütçeler ayrılacak. Biz bu çalışmayı çok büyüteceğiz. Başkanımız ayrıca Kyzikos´ta bir park alanı da düşünüyor. Biz bunları siyaset dışı düşünüyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağız.? dedi.
RO-RO EDİNCİK ALTINA TAŞINACAK
Türkiye´de turizmin Erdek´te başladığını, ancak bugün için durumun iç açıcı olmadığını kaydeden Özen, ? Erdek´te yapılacak en sağlıklı olay şudur. Buraya gemilerle Tekirdağ ve Marmara Adası´ndan gelen kamyonları Edincik altına taşırsak ve Erdek´in mevcut limanını cins değişikliği yaparak yat limanına dönüştürürsek, üç tane daha turizm amaçlı otel alanı orada oluşturursak bölgemizin değerini çok ciddi şekilde artırmış oluruz. Yat limanı ve oteller için çalışmamız var. RO-RO limanı için son aşamadayız, kazmayı vuracağız. Bandırma ve Erdek´i biz ayrı görmüyoruz. Bütüncül bakıyoruz.? diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli