Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´e 100 bin kişilik kanalizasyon şebekesi

Erdek´e 100 bin kişilik kanalizasyon şebekesi

Uğur, 3 yılın hesabını verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, düzenlediği basın toplantısında, üç yıllık çalışma dönemi içinde gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Uğur, Ak Merkez´deki Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen ve iki saati aşan basın toplantısında, ilimizdeki tüm basın temsilcilerine, Büyükşehir´in çalışmalarını görsel sunumla ayrıntılı biçimde dile getirdi.
Üç yıllık süre içinde Balıkesir´i cazibe merkezi durumuna getirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Uğur, ?Artık yatırım yapmak isteyen sanayiciler, Balıkesir´i tercih ediyor. Biz de, çevreye duyarlıyız. Bu duyarlılık içinde sanayi yatırımlarına kucak açıyoruz? dedi.
Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi´nin (BASKİ), 1800 personelle 685 bin aboneye hizmet verirken, bugüne dek 1022 kilometrelik hat döşediğini belirten Uğur, bu çalışmalar sırasında birçok ilçenin yanı sıra Marmara Denizi´nde, Erdek Ocaklar, Saraylar ve Avşa´ya da yeni derin deşarj hatlarının projelendirildiğini açıkladı. Sahil kesimlerinde derin deniz deşarj hattı bulunmayan atık su arıtma tesisi bırakmayacaklarını vurgulayan Uğur, ?Bu arada Avşa ve Ekinlik adalarında içme suyu ihtiyacı vardı. Yaptığımız çalışmalarla bu ihtiyaca son verdik. Hâlen Avşa´da, deniz suyunun arıtılmasıyla içme suyu elde ediliyor.

Böylece Türkiye´de bir ilk gerçekleşiyor. Şu anda Avşa´nın su ihtiyacı yok. Erdek´in atık su arıtma tesisi projesi de tamamlanmak üzere? diye konuştu. Uğur, şu açıklamada bulundu:

?Ayrıca, Susurluk (Danaveli), Bandırma (Çakılköy) ve Erdek (Ocaklar) ilçelerinde, toplam bedeli 1.400.000 TL olan 25 kilometrelik içme suyu hattı döşeyeceğiz. Marmara ilçesinin Topağaç Mahallesi´ndeki altyapı tesisine 3.800.000 TL´lik harcamada bulunacağız.?
Erdek Ocaklar´da, 4.660.000 TL karşılığında, 5 kilometrelik kanalizasyon inşaatı projesinin sürdüğüne işaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Erdek´e de, 100 bin kişilik kanalizasyon şebekesinin plânlanan projeler arasında yer aldığını, Avşa´ya 35 milyon lira bedelli kanalizasyon şebekesi ve atık su tesisinin de yapılacağını belirtti.
Erdek feri iskelesi, makineli saha betonu yapım işinin sürdüğünü bildiren Uğur, Erdek´e bağlı Kestanelik ve Çakıl mahallelerine de parklar kazandırdıklarını açıkladı.
Uğur´un basın toplantısındaki diğer açıklamalarını önümüzdeki sayılarımızda sunacağız.
Haber : Önder Balıkçı-Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı