Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek-Çuğra hattı 2 Liraya yükseldi

Erdek-Çuğra hattı 2 Liraya yükseldi

Erdek Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısının devamında, Erdek İlçesi ile Çuğra Bölgesi hattında yolcu taşımacılığı yapan müstecirin zam talebi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Erdek Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısının devamında, Erdek İlçesi ile Çuğra Bölgesi hattında yolcu taşımacılığı yapan müstecirin zam talebi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.
1,5 liralık yolcu ücreti 0,50 kuruş zamlanarak 2 liraya yükseldi.
Erdek Belediye Meclisinin Ağustos 2012 ayı toplantısının devamı Perşembe günü devam etti.
Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclise CHP`li 9 üyeden Levent Karabacak, Nimet Kalafat ve Burhan karışık katıldı.
AK parti gurubu 6 meclis üyesinde ise Yılmaz Öğrenir`in dışında diğer 5 üye hazır bulundu.
Çarşamba günü görülmesine geçilmeden, ara verilen meclisin Perşembe günü düzenlenen toplantısında ilk gündem konusu Erdek İlçesi ile Çuğra Hattı ve yine ilçe merkezi ile 100 Evler-Kızarandere hatlarında yolcu taşımacılığı işini yürüten müstecirin zam talebiydi.
Konu hakkında yapılan görüşmelerden sonra, Erdek-Çuğra hattı yolcu taşıma ücretinin 1,5 liradan 2 liraya yükselmesi ile Erdek İlçe Merkezi - 100 Evler ve Kızarandere Bölgesi hatlarında yolculardan alınan 1 liralık ücretin aynen devam etmesi kararı oy çokluğuyla alındı.
Alınan karara, yolcu taşımacılığı işini yürüten müstecirin Erdek-Çuğra hattında yolcu naklinde kullandığı araçlar gibi yeni araçlarını 100 Evler-Kızarandere Bölgesinde de kullanılması şerhi eklendi.
Şehir içi yolcu taşıma ücretleriyle ilgili gündem maddesinin oylamasında; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan RET oyu kullandı.
CHP`li üye Nimet Kalafat ile AK Partili Melek Decan Erarslan çekimser oy verdi.
CHP`li üyelerden Levent Karabacak, Burhan Karışık ile AK Partili üyelerden Turan Gün, Halil Aydöner, Aycan Ener ve K. Sabri çağlar ise EVET yönünde oy kullandı.
Gündemde bulunan, 4, 5, 5, 7, 8 ve 9. maddeler Erdek Zeytinli Mahallesi`nin Kastri Bölgesi ile ilgiliydi:
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında enerji hattı-trafo yerlerinin işlenmesi ve ruhsatlı yapıların korunması amacıyla plan tadilatı yapılması,
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında tescil edilen çınar ağaçlarının imar planını işlenmesi,
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında 19PIII imar planında plan tadilatı (Eski plandaki yolun yeniden plana işlenmesi) yapılması,
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında 18RII imar planında plan tadilatı (İmar ada hattının eski parselasyon sınırlarına göre düzeltilmesi) yapılması,
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında 19PIII imar planında plan tadilatı (Konut adasının eski plandaki gibi çocuk parkı ve otoparka dönüştürülmesi) yapılması,
- Kastri Bölgesi ilave ve revizyon imar planı kapsamında 18 RI-19RIV imar planında plan tadilatı (Yol kaldırılması) yapılması, konularının görüşülmesinin Erdek Belediyesi İmar komisyonunda devam ettiği dile getirildi.
Kastri Bölgesini ilgilendiren gündem maddeleriyle ilgili yapılan oylamada, söz konusu konuların İmar Komisyonunda incelendikten sonra, Eylül 2012 ayı meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 10. ve son maddesi; Erdek Yalı Mahallesinde tapunun 30, ada 296, parsel 31`de kayıtlı taşınmazın arka bahçe mesafesinin belirlenmesi incelenmek üzere oy birliğiyle Erdek Belediyesi İmar Komisyonuna gönderilip, toplantı sona erdi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu