Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi tarafından, Belediye Başkanına borçlanmada teminat gösterebilme yetkisi verildi

Erdek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı belediye meclis toplantısında 5 gündem ile 3 ek gündem maddesi görüşüldü.
5 ana gündem maddesinden dördü görüşülerek karara bağlanırken, 1 ana gündem maddesi ise görüşülmek üzere Pazartesi gününe ertelendi.
Gündemin ilk maddesi 2015 Yılı Katı Atık Ücret Tarifesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun hazırladığı raporun görüşülerek karara bağlanmasıydı. Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu okunarak meclis üyelerine bilgi verilen madde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın teklifiyle oy birliğiyle Pazar tesi gününe ertelendi. 

Gündemin ikinci ve üçüncü maddeleri kamulaştırma ile ilgiliydi. İlçemiz Alaattin Mahallesi, 56 pafta 187 ada ve 3 parselde kayıtlı bulunan 152 M2 alanın yaklaşık 156.000 lira para karşılığında yine ilçemize bağlı Paşalimanı Mahallesi 107 ada, 32 parselde kayıtlı bulunan alanın yaklaşık 500.000 lira karşılığında kamulaştırılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Gündemin dördüncü maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği yol harcamalarına katılım payı alınması ile ilgiliydi. Bu maddede % 2,14 olan yol harcamalarına katılım payının plan ve bütçe komisyonunun belirlediği yeni rakam olan % 2 olarak değiştirilerek komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesi 2014 yılı kesin hesabının görüşülerek karara bağlanmasıyla ilgiliydi. Bu madde de Erdek Belediyesinin 2014 yılı içerisinde hesaplanan ve tahakkuk eden toplam gelir ve giderleri okunarak meclis üyelerine bilgi verildi. Gelir ve gider tablolarının ayrı ayrı oylandığı maddeye Erdek Belediyesi'nin AK Partili 4 meclis üyesi ret oyu kullanırken, CHP'li 10 meclis üyesinin evet oyu ile 2014 yılı kesin hesapları oy çokluğuyla kabul edildi.
Oylamanın ardından söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kendisinin bundan önceki muhalefet döneminde kesin hesapların oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.
Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi arkadaşlar burada bir şeyi karıştırıyorsunuz. Bu faaliyet raporu değil, tamam faaliyet raporunda aynı rakamlar var ama faaliyet raporu ile kesin hesapların birbirinden ayrılması gerek. Faaliyet raporunda siyasi düşünülebilir ancak kesin hesaplarda buna gerek yok. Çünkü zaten Sayıştay'ın ve vergi dairesinin incelediği hesapladır bunlar. Yani bu hesaplara ret oyu kullanmadan önce bir gerekçe bir neden gösterilmelidir. Ancak tabii herkesin kendi hür iradesi var. Herkes istediği oyu kullanabilir.” açıklamasında bulundu.
Gündemde görüşülecek 5 ana gündem maddesinin görüşülmesinin ardından ek gündem maddelerine geçen meclis üyeleri 3 ek gündem maddesini de görüşerek karara bağladı.
Ek gündem maddelerinden ilk ikisi Yalı ve Atatürk mahallelerinde kayıtlı bulunan plan tadilatlarıyla ilgiliydi. Bu iki maddede oy birliği komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.
Ek gündem ve gündemin son maddesi ise Erdek Belediye Başkanına, borçlanmada teminat gösterebilme yetkisinin verilmesiyle ilgiliydi.
Bu madde de Erdek Belediyesinin CHP`li meclis üyelerinin 10 evet oyu AK Partili meclis üyelerinin 4 ret oyuna rağmen oy çoğunluğu ile kabul edilerek Erdek Belediye Başkanına borçlanmada teminat gösterebilme yetkisi verilmiş oldu.
Gündemde görüşülecek başka madde kalmayınca, Erdek Belediye meclisinin Mayıs ayı toplantısına, Pazartesi günü görüşülecek bir madde nedeniyle ara verildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli