Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

‘Erdek Zeytinyağı’ marka olma yolunda

‘Erdek Zeytinyağı’ marka olma yolunda

Bu seneki zeytin hasat döneminde sofralık zeytinin yanı sıra zeytinyağı üretiminde yaşanan bereket müstahsilimizin yüzünü güldürdü.

Bu seneki zeytin hasat döneminde sofralık zeytinin yanı sıra zeytinyağı üretiminde yaşanan bereket müstahsilimizin yüzünü güldürdü. 
Güney Marmara Bölgesi’nde sofralık zeytin üretim merkezlerinin başında gelen Kapıdağ Yarımadası’nda yer alan Erdek ve bağlı kırsal mahallelerde yağlık tür zeytinlerden elde edilen zeytinyağları da müstahsilimizin yüzünü güldürdü. 
Özellikle bu sene üretilen zeytinyağlarının satış fiyatlarının geldiği noktadan dolayı bölgemiz müstahsilinin mutlu olduğunu söyleyen Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, zeytinyağı satış fiyatlarından dolayı müstahsilimizin zarar etmediğini ifade etti. 
Zeytinyağı üreticilerinden Devrim Korkmaz’da “Zeytinyağı üretimini yapıyoruz ve satıyoruz. Kapıdağ Yarımadası en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği bölge olduğunun altını çiziyorum. 
Bölgemizin toprağı, temiz havası ve rüzgarı zeytine hakkını fazlasıyla veriyor. Bu sene zeytinyağı, uzun zaman sonra ilk defa müstahsilimizin yüzünü güldürdü. Zeytinyağımız her geçen yıl kıymete dönüşüyor. Kendi zeytinlerimizden emek vererek değerlendirdiğimiz zeytinlerimizden fabrikada kaliteli yağ üretimini sağlıyoruz. Ürettiğimiz zeytinyağlarımıza yoğun talep var. Yaz aylarında tatil için bölgemizi tercih eden tatilcilerin yanı sıra ülkemizin değişik yerlerinden bizleri arayıp sipariş veren ağzının tadını bilen müşterilerimize de kargo aracılığı ile gönderiyoruz. Müstahsil olarak hepimiz mutluyuz.” diye konuştu. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: ‘Erdek Zeytinyağı’ marka yolunda
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı