Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek, Zafer Bayramını kutladı

Erdek, Zafer Bayramını kutladı

Yarbay Tasalı: Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir

İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 90. yıldönümü, çeşitli programlarla kutlandı.
İlk tören, Cumhuriyet alanında gerçekleşti.
Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu`nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı törende Atatürk anıtına çelenklerin sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Erdek Lisesi öğrencisi Yağmur Tuna, "Akdeniz`e Doğru" isimli şiiri seslendirdi.
Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı, Deniz Yarbay Hakan Tasalı yaptı. Tasalı, konuşmasında, 30 Ağustos`u, "Türk Ulusu`nun var oluş mücadelesinin başarıya ulaştığı gün" olarak nitelendirdi. 
Günümüzde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan oyunlara da değinen Yarbay Tasalı, "Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti`ni, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
Erdek Lisesi öğrencisi Ferhat Özkahraman`ın, "30 Ağustos", deniz er Yâsin Aslan`ın, "Elif`in Kağnısı" isimli dizeleri seslendirmesinin ardından Cumhuriyet alanındaki tören, askerlerin resmi geçit töreniyle sona erdi.
Ardından, Kaymakamlıkta, Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu, kutlamaları kabul etti.
Üst düzey protokol, daha sonra şehitliğe giderek, burada bulunan Şehit Jandarma Yüzbaşı Selim Özdemir`in mezarını ziyaret etti.
Erdek Şehitliğinin kaldırılması için Erdek Belediye Başkanlığına öneri veren İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, şehit Yüzbaşı Özdemir`in mezarı başında dua ettirdi.
Kutlama programı kapsamında, Zeytinliada yakınlarında demirleyen Sığacık isimli gemi de üst düzey protokol ve vatandaşların ziyaretine açıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı