Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erdek Ticaret Odasının GMKA Başarısı

Erdek Ticaret Odasının GMKA Başarısı

GMKA uzmanları Erdek Turizm ile Kalkınıyor projesini denetledi

GMKA "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" isimli projeyle ilgili gelişmeleri incelemek üzere ajans bünyesinde görevli iki uzmanı Erdek`e gönderdi.
GMKA`nın İzleme Değerlendirme ve Raporlama Biriminde görev yapan uzmanlardan Onur Atılgan ve Şuayip Ünal`a, söz konusu projeyle ilgili Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı tarafından bilgi verildi.
Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı`nın başkanlığında Ticaret Odasının meclis salonunda düzenlenen toplantıya, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Ticaret Odasının Muhasip üyesi Haluk Can Turan, Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Lap, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir ile turizmci Mustafa Erdoğan katıldı. 
Yerel basın mensuplarının da hazır bulunduğu denetleme toplantısında sinevizyon eşliğinde sunum yapan Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın % 90 desteğiyle yürüttüğümüz Sosyal Mali Destek Programımız "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" adlı projemizi hayata geçiriyoruz diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Projemizin amacı Erdek İlçesinde genç işsiz nüfusa mesleki eğitim yoluyla turizm sektöründe istihdam olanakları sağlamak, ilçedeki konaklama tesislerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasıyla turizm sektörünün gelişimine destek olmak ve ilçede beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlamaktır.
Proje kapsamında, 9 Nisan pazartesi günü itibarıyla Halk Eğitim Merkezi`nde ve Erdek Ticaret Odası eğitim salonlarında verilmeye başlanacak olan, turizm sektörüne yönelik "Ön Masa Elemanı" ve Servis Komisi" yetiştirmek üzere bir eğitim programı düzenlenecektir. Ayrıca proje çerçevesinde katılımcılara profesyonel eğitimciler tarafından mesleki İngilizce eğitimi sunulacak ve iş bulma konusunda katılımcıların becerilerini geliştiren seminer programları uygulanacaktır.
Kurslara katılmak isteyen öğrenciler Halk Eğitim Merkezine veya Erdek Ticaret Odası`na başvuru formu vererek eğitim sürecine dahil olacaklardır. Eğitim sürecini kurallara uygun şekilde tamamlayan katılımcılara TC Milli eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir.
Bu vasıtayla Erdek İlçesinde turizm sektörüne nitelikli eleman kazandırılması planlanmaktadır. İlçe turizm sektörüne nitelikli eleman sayısının artmasıyla gerçekleşecek olan gelişmenin bölge ekonomisine de katkı sağlaması beklenmektedir.
Bunun yanında hedef olarak seçilen genç nüfus istihdam oranının artacak olmasının ilçede işsizlik oranının azalmasına katkıda bulunacağı ve gelecek yıllarda düzenlenecek meslek edinme eğitimleri için teşvik nedeni olacağı öngörülmektedir.
Erdek Ticaret Odası olarak, halkımıza yararlı projeler sunarak ilçemizin gerek gelişimine, gerekse sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı en asil görevimiz ve kurum politikamız olarak benimsedik. Bu bağlamda kurumumuza destek veren GMKA ve kalkınma Bakanlığı`na teşekkür ederiz." dedi.
Toplantıda hazır bulunan turizmci Mustafa Erdoğan, Erdek Ticaret Odası`nca hazırlanan projeyi çok başarılı bulduğunu söyledi.
GMKA Ajansı uzmanlarından Şuayip Ünal, bölgemizin önceliklerine dikkat çekip, GMKA`nın kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı.
Ajans olarak bölgelere hep birlikte katkı yapabildiysek ne mutlu ki bizlere şeklinde konuşan Ünal, "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" isimli projenin Erdek`e hayırlı olmasını diledi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, Erdek Ticaret Odasının başlattığı çalışmalardan duyduğu memnuniyet ile bu tür hibeler sayesinde genel bütçeden karşılanması mümkün olamayacak hizmetlerin ilçemize kazandırılacağını dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli