Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erdek Ticaret Odasından 2. Proje hazırlığı…

Erdek Ticaret Odasından 2. Proje hazırlığı…

Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri ile Proje Koordinatöründen, GMKAda onay gören proje hakkında bilgi alışverişinde bulunan GMKA uzmanları, geldiği ilçemizde projeyle ilgili ön izleme raporunu hazırladı.

Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri ile Proje Koordinatöründen, GMKA`da onay gören proje hakkında bilgi alışverişinde bulunan GMKA uzmanları, geldiği ilçemizde projeyle ilgili ön izleme raporunu hazırladı.
Erdek Ticaret Odası Başkanlığında, Genel Sekreter Dilek Lap, Ticaret Odası Proje Koordinatörü Görkem Öksüz ile bir araya gelen Güney Marmara Kalkınma Ajansı İzleme Uzmanları Onur Atılgan ile Merve Kayserili projede son gelinen nokta hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. 
Konu hakkında basına açıklama yapan Erdek Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Lap, Erdek Ticaret Odası`nca GMKA`ya sunulup onay gören "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" isimli projenin özel amacını, Erdek`te genç işsiz nüfusa mesleki eğitim yoluyla turizm sektöründe istihdam olanakları, ilçedeki konaklama tesislerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması, turizm sektörünün gelişimine destek olmak ve ilçede beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlamak olarak açıkladı.
Balıkesir`den gelen izleme uzmanlarıyla kabul gören projeyle ilgili izleme raporunun bittiğini kaydeden Lap, `Erdek Turizm ile Kalkınıyor` isimli proje hakkında kamuoyunu ilgilendiren bilgileri gazetemizle paylaştı.
Bu projeyle ilgili protokolün imzalandığını söyleyen Lap, 23 Şubat Perşembe günü Güney Marmara Kalkınma Ajansından Erdek`e gelen ön izleme uzmanları, odamızın öncülüğünde açılacak kurslara katılacak kursiyerlerin eğitim-öğretim tarihlerinin belirlendiğini söyledi.
Projeye göre açılacak kurslarda, mesleki İngilizce harici temel eğitim ön kasa eleman eğitiminin 160 saat 12 hafta, servis komisi eğitiminin 192 saat 12 hafta, mesleki İngilizce, ön kasa eleman kursunun 128 saat 12 hafta, servis komisi eğitiminin de 64 saat 11 hafta süreceğini anlatan Lap, "Teorik ve uygulamalı eğitimler sonrasında 2 gün süre ile bilinçlendirme seminerleri düzenlenecektir. Her gün 4 saatlik bir sürede tamamlanması planlanan bu seminerler kapsamında katılımcılara, öz geçmiş hazırlama, yaygın iş bulma ağlarının kullanımı ve mülakat teknikleri konularında eğitim verilecektir. Bilgilendirme seminerlerinin düzenlenmesi, proje koordinatörünün sorumluluğunda olacaktır. Erdek Ticaret Odası bünyesinde düzenlenen eğitim salonunda gerçekleştirilen ve uzman eğitmenin katılımı ile yapılan seminerler vasıtasıyla katılımcılara mesleki eğitim dışında da beceriler kazandırılacaktır. Böylelikle de daha nitelikli personel ihtiyacı olan işyerleri tarafından tercih edilmeleri sağlanacaktır. Bu seminer sonucunda gençlerin CV hazırlama, iş arama portallarını etkin kullanma, mülakat tekniklerini öğrenme şeklinde beceriler edinmesi beklenmekte. Proje içerisinde yer alacak bu uygulamalar sayesinde, hızlandırılmış eğitimler neticesinde katılımcıların tümünün 2012 yılı içerisinde bölge otellerinde veya turistik işletmelerde istihdam edilmelerini bekliyoruz" dedi.
"Erdek Turizm ile Kalkınıyor Projesi`ne" katılan gençlerin aldıkları eğitim sonunda turizm sektöründe önemli çalışmalara imza atacaklarını ileri süren Lap, başlatılan tüm çalışmaların Erdek`e gelen turist sayısının arttırılmasının, yanında işsiz sayısının azaltılması için yapıldığını anlattı. 
Erdek`te eğitim seviyesi yüksek çok sayıda işsiz genç olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Lap şöyle konuştu: "Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 2011 yılında proje teklif çağrısına Erdek Ticaret Odası olarak bizde proje sunmuştuk. Biliyorsunuz, ticaret odaları kar amacı gütmeyen kuruluşlar, dolayısıyla bizde Erdek Ticaret Odası olarak `Erdek Turizm ile Kalkınıyor` isimli sunduğumuz proje GMKA`da onaylanıp, bizim çalışma başlatabilmemizin önü açıldı. 6 ay sürelik toplam bütçesi 120 bin 318 lira tahmin ettiğimiz `Erdek Turizm ile Kalkınıyor` isimli projemize Güney Marmara Kalkınma Ajansından istenen destek tutarımız ise 83 bin 100 liraydı. Talep ettiğimiz miktar projenin toplam uygun maliyetinin % 90`nını buluyor. Güney Marmaranın en önemli turizm merkezlerinden biri olması için uğraş verdiğimiz ilçemizde turizm çıtasını ne kadar yukarıya çekebilirsek kardır düşüncesiyle hareketle hazırladığımız projenin amacı; Turizm sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda iş gücü niteliklerinin geliştirilmesi vasıtasıyla beşeri sermayenin geliştirilmesi ve bu şekilde TR22 (Balıkesir ve Çanakkale Bölgesi) bölgesinin ekonomik kalkınmasına, bölgede işsizliğin azalmasına ve rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlamaktır. Bu projenin özel amacı;  Erdek ilçesinde genç işsiz nüfusa mesleki eğitim yoluyla turizm sektöründe istihdam olanakları sağlamak, ilçedeki konaklama tesislerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması turizm sektörünün gelişimine destek olmak ve ilçede beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlamaktır. Projemizin hedef gurubu; Erdek`te ikamet eden 18-25 yaş aralığında eğitim seviyesi en fazla ortaöğretim olan, herhangi bir işte çalışmayan herhangi bir mesleki becerisi bulunmayan ve temel düzeyde İngilizce bilgisine sahip olan 40 kişidir. Projenin nihai yararlanıcıları ise ilçede faaliyet gösteren 55 otel, toplam 65 tane olan diğer turizm işletmeleri, 8 turizm acentası, Erdek Ticaret Odası, 40 katılımcının 160 bireyi ve ilçede yaşayan yaklaşık 33 bin kişidir. Beklenen sonuçları; İlçedeki genç işsiz nüfusun mesleki becerilerinin geliştirilmesi, ilçe konaklama tesislerindeki aciliyete sahip nitelikli eleman ihtiyacının proje kapsamında sağlanan istihdam ile karşılanması, katılımcıların öz geçmiş hazırlama, yaygın iş bulma ağlarının kullanımı ve mülakat teknikleri konularında da bilgilendirilmelerini sağlayarak becerilerine uygun iş bulmalarının kolaylaştırılması, projenin başarısının, özellikle ilçe halkında turizm sektörünün önemi konusunda farkındalık yaratmasıdır" dedi. 
Eğitim müfredatı ve eğitimin nasıl olacak?
Servis komisi yeterlilik kursu; Kişisel bakım yapmak, sanitasyon ve hijyen kurallarını uygulamak, servise ön hazırlık yapmak, masa üstü servis takılarını hazırlamak, masa örtüleri ve peçeteleri hazırlamak, kuver açmak, taşımak ve boş toplamak, bulaşık yıkamak ve çöp atmak.
Ön kasa elemanı yeterlilik kursu; Kişisel bakım yapmak, yabancı dilde dinlemek, konuşmak, okumak ve yazmak, yabancı dilde mesleki konuları dinlemek, konuşmak, okumak ve yazmak, ön büro organizasyonu yapmak, konuk tiplerine göre davranmak, konukları karşılamak, konuk giriş kayıt işlemlerini yapmak, konuk çıkış işlemlerini yapmak, konuk çıkış kayıt işlemlerini yapmak. 
Mesleki İngilizce yeterlik kursu; Yabancı dilde mesleki konuları dinlemek, konuşmak, okumak ve yazmak. Proje kapsamında eğitmenler, müfredat ve eğitim salonu düzenlemeleri yapıldıktan sonra eğitim takvimi hazırlanacak. Projenin 1. ayında, ilçe halkının gerçekleştirilecek olan eğitim programının duyurulması odamız görevlilerin yapacakları çalışmalarla sağlanacaktır." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli