Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Ticaret Odası Akreditasyonu kaptı

Erdek Ticaret Odası Akreditasyonu kaptı

Erdek Ticaret Odasının, Akreditasyon Sistemine başvurusu Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kabul edildi.

Erdek Ticaret Odası`nın, Akreditasyon Sistemine başvurusu Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kabul edildi.
Erdek Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Yağcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Erdek Ticaret Odasının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne yapmış olduğu Akreditasyon Sistemi başvurusunun kabul olduğunu söyledi.
Yağcı, Büyükşehir ve İl Oda/Borsa`ları dahil olmak üzere yapılan yüzlerce başvurunun içinde kabul edilen 21 Ticaret Odasından birinin Erdek Ticaret Odası`nın bulunmasını sevindirici bir gelişme olarak niteledi.
Yağcı, Akeditasyon Sistemi hakkında ise şu bilgiyi verdi:
Akreditasyon Sistemi nedir? Akredite olmak ne demektir?
Bugün Avrupa`da bir oda üyelerine, iş dünyasına hangi hizmeti sunuyorsa Bizim Odamız da o hizmetin aynısını sunuyor, AB Odaları hangi standartlarda hizmet veriyorsa, o standartlarda hizmet veriyor demektir. 
Akreditasyon Sertifikası`na sahip olan odalar, üyelerine 5 yıldızlı hizmet veriyor, müşteri memnuniyetine göre çalışıyor demektir. 5 yıldızlı iş yapıyor demektir. Yani bu sistem kalitenin ve hizmet anlayışının belgesidir. Bu sistemi ve anlayışı benimsememiş olan oda/borsaların ilerleyen zamanlarda kapanmaya yüz tutması kaçınılmazdır.
Sistemin amacı, Türk Oda Sisteminin; Odalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sisteml-erinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır. 
Yani üyelerimiz yurt içinde de yurt dışında da en iyi hizmeti almaya hak kazanacak kendini dünyaya tanıtacak fırsatı yakalamış olacaktır. Saraylarda veya Marmara Adası`nda veya herhangi bir köyümüzde ticaret yapan bir üye internet ortamından aidatlarını ödeyebilecek ve birçok belgeyi web üzerinden temin edebilecek duruma gelecek, işleyişte zaman kaybından kurtulacaktır.
Yağcı, "Akreditasyon sistemi demek üyeye yönelik 5 yıldızlı hizmet ve sürekli iyileştirme demektir. Bizler de Erdek Ticaret Odası olarak bu iyileştirme sürecine katılmış bulunmaktayız" diyerek sözlerini tamamladı." 
Haber : Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli