Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Ticaret Lisesinde mezuniyet sevinci

Erdek Ticaret Lisesinde mezuniyet sevinci

Erdek Ticaret Meslek Lisesi ismi altında 1. yılında düzenlenen dönem mezuniyet töreni ile 38 öğrenci diplomalarına kavuştu.

Eğitim yeri olarak Erdek Lisesi eski binasını kullanan Erdek Ticaret Meslek Lisesi ilk mezunlarını verdi.
Lise bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Ticaret Odası Başkanı, İlçe Okul Müdürleri, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. 
Mezuniyet törenin de konuşan Okul Müdürü Ali Yongalı, Erdek Lisesinin 2013 – 2014 Eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak Genel Lise programından Ticaret Meslek Lisesi Programına dönüştürüldüğüne dikkat çekti.
Okul Müdürü Yongalı devamında şöyle konuştu.
Okulumuz 2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren kademeli olarak Genel Lise Programından Ticaret Meslek Lisesi Programına dönüştürüldü. Okulumuz bilimsel birikime sahip öğrencilerin yanı sıra, kendini tanıyan, yeteneklerini kullanmayı bilen, bireysel değil toplumsal düşünen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Sevgili öğrenciler; inanıyorum ki Erdek Ticaret Meslek Lisesinde, ülkemizin geleceğine önemli katkı sağlayacak bilgi donanımına sahip oldunuz. Unutmayın ki hepimizin birinci görevi daha çok çalışarak ülkemizi, Atatürk'ün ve Cumhuriyetimizin ilkeleri ile demokrasi kuralları doğrultusunda yükseltmek ve yüceltmektir.”   
Yongalı, öğrenci velilerine hitaben yaptığı konuşmasında ise Bizlere güvenerek çok değerli çocuklarımızı Erdek Ticaret Meslek Lisesine emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Elbette ki bugün sizlerde bizler gibi sizlerde çok gururlu ve mutlusunuz.               
Dünyaya geldiği günden beri üzerlerine titrediğiniz emek verdiğiniz özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Biliyoruz ki onların yaptıklarını bizlerle birlikte sizlerde onurla izleyeceksiniz. Bugün gururluyuz sizin gibi eşsiz öğrencilere sahip olduğumuz için. Sevinçliyiz, her yıl artan başarılarımız için. Heyecanlıyız, çok daha büyük işler yapacağımız için. Bu gurur, sevinç ve heyecanı yaşamamıza sebep olan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize okulumuzun bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği için her şey gönlünüzce olsun. Yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Diploma töreni daha sonra okul kütüğüne dönem 1.si olan Ebru Çandır'ın isim plakasını çakması ile devam etti.
Okul Müdürünün konuşmasının ardından Erdek Ticaret Odasına, okul yönetimi adına yaptığı katkılardan dolayı bir plaket verildi.
Erdek Ticaret Meslek Lisesi okul 1.si Ebru Çandır yaptığı konuşmada, eğitimlerinin bundan sonraki bölümünde kendilerine ışık olacak bilgi ve birikimi sağlayan okul yöneticileri ve öğretmenlerine teşekkür etti.
Erdek Ticaret Meslek Lisesinde diploma notu ile dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun olan 38 öğrenciye törene katılan protokol tarafından diplomaları verilmesinden sonra, mezuniyet töreni keplerin havaya atılması ile son buldu.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli