Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek, Tempo Dergisinde.

Erdek, Tempo Dergisinde.

Erdekin tüm yönleriyle anlatıldığı dergiye, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Seyitgazi Tepesi Kaya The Rock Club, Taş Restaurant, Ice Sun, Cottonland Mağazası, Yüzer Prestij Restaurant ile çay bahçelerinin işletmecileri konuk oldu.

Erdek`in tüm yönleriyle anlatıldığı dergiye, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Seyitgazi Tepesi Kaya The Rock Club, Taş Restaurant, Ice Sun, Cottonland Mağazası, Yüzer Prestij Restaurant ile çay bahçelerinin işletmecileri konuk oldu.
Dergiye konuk olan Başkan Aysan, Erdek`in İstanbul`dan 2 saatte ulaşılabilecek özel bir ilçe olduğunu söyleyip, Erdek`te tatil yapan ailelerin tatillerini güven içinde geçirdiğini ifade etti.
Başkan Aysan`ın, dergide yer alan açıklamalarından satır başları:
- Erdek`in turizm de avantajları neler?
Erdek, ailelerin güvenle tatil yaptıkları saf ve bakir bir yer. Denizimiz oldukça temiz. Civardaki koyları ve Kapıdağ`ındaki doğal güzellikleriyle mükemmel bir kasaba. İlçe turistik bir yöre olmasına rağmen konaklama vs. hayli ucuz. Devam eden kazı çalışmalarıyla kısa zaman sonra, Erdek inanç turizmiyle de adından oldukça bahsedecek. Türkiye`nin en büyük açık hava eğlence komplekslerinden birisi olduğunu iddia ettiğimiz The Rock`ta sezon boyunca düzenlenen etkinlikler misafirlerimizi ilgisini çekiyor.
- Erdek`in ulaşım ve konut sorunları için neler yapılacak?
Türkiye`nin lider sahil kasabası Erdek`te, Akdeniz ve Ege`deki tatil yörelerinde olduğu gibi ağırlık olarak 2 katlı yapılara izin veren iman planları oluşturulmalıydı. Oysa ilçede çok katlı yapılaşma var. Turizme ve eğlence sektörüne yönelik mekanlar diğer bölgelerdeki tatil yörelerine göre daha az sayıda. İlçede konutla ilgili sorun yok ancak ciddi otopark sorunu var. Erdek`te turizmi geliştirmek için yat limanı, yeni sahil şeridi, gazinolar ve parklar yapılmalı.
- Turizm sezonunu uzatmak için neler yapılmalı?
Erdek`te turizm sezonunu uzatmanın tek yolu kültür turizmini yükseltmektir. Eğer kültür turizmi arttırılırsa, daha çok yabancı turist gelecektir ve ilçenin turizm geliri artacaktır. Erdek için düşünülen bir diğer projede, ilçede kongre turizm merkezleri oluşturmak. Tüm bu projeleri gerçekleştirmek için, ilçeye ciddi anlamda kaynak aktaracak yatırımcılara ihtiyacımız var.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli