Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erdek Tapusunda Tapuda SMS dönemi

Erdek Tapusunda Tapuda SMS dönemi

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Erdek Tapu Müdürlüğünde de yeni başlayan bir uygulamayla tapu işlemleri için kuruma gelen vatandaşlara, başvuru belgelerini verdikten sonra imza için cep telefonu mesajıyla randevu verilmesine geçildi.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Erdek Tapu Müdürlüğü`nde de yeni başlayan bir uygulamayla tapu işlemleri için kuruma gelen vatandaşlara, başvuru belgelerini verdikten sonra imza için `cep telefonu mesajıyla` randevu verilmesine geçildi.

Tapu Müdürlüğü`ne giden vatandaşların artık saatlerce beklemesine gerek kalmadı. Daireye giderek evraklarını teslim eden vatandaşlar, işlemleri bittiğinde cep telefonlarına gelecek olan SMS üzerine giderek imzalarını atıyorlar.

TAKBİS sistemi kapsamında gerçekleşen SMS uygulaması, vatandaşa verilen hizmetin kalitesini artırmak ve vatandaşın kurumda boşa zaman geçirmesini engellemek amacını güdüyor. Tapu Müdürlüğüne gelen vatandaşlar ise uygulanan sistemden memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Tapu Müdürlüğü`nde gerçekleşen hizmetler

Öte yandan, ilçemiz tapu Müdürlüğü`nde içinde bulunduğumuz 2011 yılında şu ana dek gerçekleşen işlem sayıları da ortaya çıktı. Buna göre, şu ana dek toplam 4600 vatandaşın işlem talebinde bulunduğu, 737 işlemden dolayı ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla kayıt ve bilgi verildiği bildirildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Tapu Müdürlüğünde yapılan işlemler arasında taşınmaz malların alım-satımı, ipotek, intikal, mirasçılar arasında paylaştırma ve mahkeme kararlarının tescili konusunda da vatandaşların taleplerine yanıt verildiği öğrenildi.  On-Line sistemi ile haber verme uygulamasına 4,5 ay önce başlandığı belirtildi.

Öte yandan, ilçemiz Tapu Dairesi`nin fiziki yetersizliği, verimli çalışma ortamını da olumsuz yönde etkiliyor. 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 arşiv memuru, 3 memur ve 1 hizmetlinin görev yaptığı daire, fiziki açıdan yetersiz kalıyor. Bilhassa arşiv dairesinin yetersizliği dikkati çekiyor.

 Taygun ERTAN



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli