Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Erdek Şehitliğinde Arslan başkanın mezarı var

Erdek Şehitliğinde Arslan başkanın mezarı var

Şehitlikte, Erdek Belediye Başkanı Memduh Arslanın da mezarı var

Şehitlik`te, Erdek Belediye Başkanı Memduh Arslan`ın da mezarı var
Erdek İlçe Müftülüğü`nün isteği üzerine, yerine cami yapılması istenen "Şehitlik"te, Erdek`in eski belediye başkanlarından Memduh Arslan`ın da mezarı bulunuyor.
Arslan`ın yanı sıra, Erdek Adliyesi`nde hakimlik görevini yürütürken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden görev şehidi Hakim Halil Kalyoncu`nun da mezarı şehitlikte yer alıyor.
Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından şehitlik olarak tescilli "Şehitlik"te mezarı bulunan Arslan, 1958-1964, 1960-1964 ve 1964-1968 yılları arasında üç dönem Erdek Belediye Başkanlığı`nı üstlenmiş ve başarılı hizmetlere imza atmıştı. 1921`de doğan Arslan, 1972`de yaşamını yitirmişti.
Bugün hayatta olmayan ilçenin bazı büyükleri tarafından da, Erdek şehitliğinde Çanakkale savaşlarında yaralanıp, tedavi edilmek üzere o tarihlerde hastane hizmet binası olarak kullanılan Atatürk İlkokulu eski binasına getirildikleri, tedaviye cevap veremeyen askerlerimizden hayatını kaybedenlerin ise şehitliğe gömüldükleri bugün gibi hafızalarımızda tap taze canlılığını koruyor.
Erdek Belediye Meclisi`nin Temmuz ayı toplantısında, Erdek Şehitliği`nin iptal edilerek yerine yeni cami yapılması için "Şehitlik"in kaldırılması önerisi, görüşülmek üzere AK Parti ve CHP`lilerin oylarıyla İmar Komisyonu`na gönde rilmişti.
Bu konuyla ilgili gelişmelerin ilçe kamuoyunda  endişeyle izlendiği gözleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı