Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek sahilleri yaza hazırlanıyor

Erdek sahilleri yaza hazırlanıyor

Erdek Belediyesi, ilçemiz Plajlarının 2012 turizm sezonuna tertemiz girmesi için temizlik çalışmalarına başladı.

Erdek Belediyesi, ilçemiz Plajları`nın 2012 turizm sezonuna tertemiz girmesi için temizlik çalışmalarına başladı.
Güney Marmara Bölgesi`nin en uzun plajlarına sahip olma özelliğini koruyan ilçemiz plajları kış aylarında sürekli kirlenmişti.
Kilometrelerce sahili bulunan Erdek`te her yaz başında kaosa dönüşen plaj temizleme çalışmaları bu yıl nerede ise bitmek üzere.
Geçmiş yıllarda vatandaşlar ve turistik tesisler kendi imkanları ile çalıştırdıkları işçilerle, kum elekleri yaptırdıkları ve günlerce süren plaj temizleme çalışmalarının yerini artık Modern Kum Temizleme Makinesi ve iş makineleri aldı.
Bu yıl Nisan ayında başlanan çalışmalar nerede ise tamamlanmak üzere, Çuğra Sahili`nin başından başlayan temizlik çalışmalarının 10 Mayıs`ta tamamlanması bekleniyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hafta sonunda plaj temizlik çalışmalarını takip etti.
Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Aysan, "Geçtiğimiz yaz aylarında kum temizleme makinemizi plajlarımızda kullanmaya başlamışdık.
Vatandaşlarımızın ve turizmcimizin tam anlamı ile kabusu olan kumsalların temizlenmesi işi için geçen yıl turizm işletmecilirimize söz verdik.
Bu yılda sözümüzü tuttuk. Nisan ayının 15`inden itibaren, kumsallarımızın temizliğine başladık ve nerede ise bitirmek üzereyiz. Temizlik işleri ekibimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor, iş makineleri ile kaba temizliğini yaptıktan sonra kum eleme makinesi ile kumdaki kirlilik yaratan atıkları temizliyoruz. Daha sonra da ince temizlik için elemanlarımız son düzenlemeleri yapacak. Bu yolla kumsallarımız tertemiz, kumumuz ise ipek gibi oluyor." dedi.
Bu kadar erken kumsal temizliğinin Erdek tarihinde bu ilk olduğuna dikkat çeken Aysan, "Geçmiş yıllarda başta turizmcilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımız, kendi imkanları ile sadece kendi önlerindeki kumsalı temizletiyordu. Açılmayan tesislerin önleri ise kirli kalıyordu. Biz onların sırtından bu yükü aldık. İlkbaharda ana temizlik, yaz aylarında ise rutin temizlik hizmetlerini vereceğiz. Onlarda kumsal temizliğine harcadıkları enerji ve mali kaynaklarını misafirlerini daha iyi ağırlamak ve tesislerine yatırım yapmak dolayısı ile de Erdek Turizmi için harcayacaklar. Gördüğünüz gibi plajlarımızın temizlenen kısımlarında vatandaşlarımız denize girmeye başladı. Herkes bu uygulamadan çok memnun. Çuğra Plajımızı tamamladıktan sonra Kanava ve Gedeve plajlarımızı da temizleyeceğiz. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz, turizmcimiz, vatandaşlarımız ve konuklarımız da biraz daha dikkatli olur ve temiz tutmaya özen gösterirlerse, yapılan çalışmalar da kalıcı ve amacına ulaşmış olur" diyerek sözlerine son verdi.
Çuğra Bölgesi`nde devam eden çalışmaları yakından takip eden bazı otelcilerin yaptıkları açıklamalar:
Alevok Otel Pakize Ciciler: "Yevmiye ile adam tutup, kazma kürek ile günlerce uğraştığımız plaj temizleme işini, modern bir şekilde yaptıran ve üzerimizden bu yükü alan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Aysan`a sonsuz teşekkür ederim. Artık müşterilerimiz tertemiz ve sağlıklı plajda denize girecekler. Bu bile Erdek`in tanıtımı için çok değerlidir."
Eker Bermuda Otel İnci Eker: "Bizler için ve Erdek Turizmi için müthiş bir hizmet. Duyarlı ve çalışkan tavrından dolayı Aysan Başkan`a çok teşekkürler."
Belgin Motel Güray Sert: "Haftalarca kendi imkanlarımız ile haziran ayının ortalarında dek uğraştığımız işi Başkanımız erkenden tamamlandı. İnşallah bu uygulama ile Erdek Sezona erken girer otellerimize çok müşteri gelir. Kendisine buradan, bizleri desteklediği ve daima yanımızda olduğu çok teşekkür ediyorum."
Arteka Otel Selçuk Yetman: "Geçen yıl sonu yaptığımız turizm toplantısında Aysan Başkanımızdan bu hizmeti istemiştik ve o da bize söz vermişti, şimdi sözünü tuttu bizler için bulunmaz bir hizmet. Aysan Başkan`a çok teşekkürler."
Helin Otel Mustafa Erdoğan: "Yapılan hizmeti çok başarılı buluyorum. Esnaf ve Belediye omuz omuza çalıştığı sürece başarılı olunabilir. Belediye Başkan`ımız bizim yanımızda oldu bizimle aynı pencereden olaya baktı ve başarılı sonuçta Erdek turizmine yansıyacaktır. Daima pozitif ve uzlaşmacı tavrından dolayı Erdek Turizmini çok güzel noktalara getireceğinden en ufak endişem olamayan Belediye Başkan`ımız Sayın Hüseyin Aysan`a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gün benim otelimde nisan ayı olmasına rağmen müşterim var ve denize giriyorlar, yapılan çalışmaları turistlerimizde gözlemleyecek ve evlerine döndüklerinde anlatacaklardır. Bu da bize yeni turist olarak dönecektir."
Agrigento Otel Ceyhun Mırız: "Turizme ve Turizmciye yaptığı değerli desteklerden ve başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Aysan`a çok teşekkür ederim. Çevre temizliği ve plajlarımıza aktardığımız kaynakları bundan sonra tesislerimize aktarıp, Erdek`i turizm platformunda en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışmalarımızı arttıracağız. Erdek`in yıllardır alamadığı ve çok hak ettiği hizmetlere kavuşması da bizler için mutluluk kaynağıdır. Erdek gerçekten tüm bu hizmetleri fazlası hak ediyor ve her geçen gün gözle görülür bir şekilde değişiyor."
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli