Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesine Yoğun Bakım Ünitesi geliyor

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesine Yoğun Bakım Ünitesi geliyor

Hastaneye atanan genel cerrahi uzmanı 10 Mayıs`ta görevine başlayacak

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker, "Erdek`e en iyi hizmeti vermek çin çaba harcıyoruz" dedi. 34 yıllık hekim olup önceki dönemde 10 yıl da Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinde bulunan, 1956 yılı Edincik doğumlu Düker, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Balıkesir Temsilcisi, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve YENİ ERDEK Gazetesi Sayfa Editörü S. Taygun Ertan`ın sorularını yanıtladı.
Hastanelerine son olarak 4 pratisyen hekim daha atanıp ayrıca 4 pratisyen hekim için de istekte bulunduklarını belirten Düker, şu bilgileri verdi:
"Bunun yanı sıra yeni aile hekimi Haydar Koca, görevine başladı. Açıktan atama yoluyla, Keşan`daki bir özel hastaneden gelecek olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Aydın, hastanemizdeki görevine 10 Mayıs`ta başlayacak. Bu arkadaşımızın çok genç ve yetenekli olduğunu biliyoruz. Hatta hastanemizde endeskopik ameliyatlar bile gerçekleştirmek istiyor. Hâlen, hastanemizde ana branşlar dahil hekim açığımız kalmadı diyebiliriz."
1. BASAMAK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
Önümüzdeki dönemde hastanelerinde 4 yataklı "Birinci Basamak Yoğun Bakım Ünitesi" açacaklarını vurgulayan Düker, "Bu konuda, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op. Dr. sayın Hasan Hocaoğlu ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Murat Yeşilbaş, ruhsatlandırma çalışmaları yapıyorlar" dedi. 

Kış aylarında dahiliye ve çocuk hastalıkları bölümlerinde 100-120 dolayında gerçekleşen günlük poliklinik sayısının, yaz döneminde acil poliklinikte 350-400`lere yükseldiğine, kışın ise 20-25 kişinin doğum polikliniğine geldiğine işaret eden Düker, şöyle konuştu:
"Yaklaşan yaz dönemindeki nüfusumuzu göz önüne alarak hastanemizde her çeşit önlemi aldık. Amacımız, vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Sağlık hizmeti, bir ekip işidir. Hastanemizde çok iyi bir ekip çalışması var. Bizden önceki dönemde de hastanemizde başarılı işler yapılmış. Bu bayrağı daha da yukarılara taşıyıp ivmeyi yükselteceğimize inanıyorum."
HEMODİYALİZ ÜNİTESİ
D sınıfı Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi`nde hâlen biri yedek olmak üzere 5 hemodiyaliz cihazı bulunduğunu belirten Başhekim Op. Dr. Yalçın Düker, şunları söyledi:
"Kışın, Erdek`te hemodiyalizden yararlanan 4 hastamız var. Bu sayı, yaz aylarında artıyor. Onlara da en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde, diyaliz eğitimi görmüş bir pratisyen hekim de hastanemizde görevine başlayacak."
Haber : Ö. Balıkçı - T. Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli