Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Müftüsü Yalçından Kandil mesajı

Erdek Müftüsü Yalçından Kandil mesajı

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yalçın, mesajında, yeryüzünde önemli gelişmelere vesile olan kutlu doğumun insanlık tarihinin en önemli olaylardan biri olduğunu işaret etti.
Peygamber efendimizin doğduğu gün, Mevlid doğum zamanı demektir diyerek mesajına devam eden Müftü Yalçın, "Peygamber efendimiz 1571 yılında rebiül evvel ayının 11. gecesi doğmuştur. 2013 yılı Mevlid Kandili 23 Ocak Çarşamba akşamını 24 Ocak Perşembe gününe bağlayan geceye denk gelmektedir.  Her yıl bu günde Müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır" dedi.
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla`ya sunacağı ve O`nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesi olduğuna dikkat çeken Erdek Müftüsü Yalçın, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece kulun dualarla buluşmasından daha güzel bir şey olamaz. Kulun dua ve ibadet ile buluşması demek Allah`la bire bir konuşması demektir. Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım. Eller sema ya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacaktır. Hazreti Muhammed (s.a.v)`in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O"na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O"nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Günümüzde dünyanın bir çok ülkesinde Müslümanlara yönelik faklı biçimlerde zulüm ve işkenceler yapılmakta, Müslümanlar eziyet görmekte ve hayatlarını kaybetmektedirler. Bu gecelerde yapacağımız ibadet ve dualarla bu zulümlerin bitmesini, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün Müslümanların huzura kavuşmasını, birlik ve beraberlik içinde yaşamasını Yüce Allah`tan niyaz ederim. Ayrıca Güzel İlçemiz Erdek`teki vatandaşlarımızın da Mevlid Kandilini tebrik eder, gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesini, bizler için böyle gecelerin kendimizi hesaba çekmek ve geçmişte yaptığımız hatalardan pişman olmak açısından bir fırsat olduğunu unutmamak gerekir. Bu gecenin herkese hayırlara vesile olmasını yüce Allah`tan dilerim."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli