Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek Mor Soğanı EMİTT Turizm Fuarı’nda görücüye çıktı

Erdek Mor Soğanı EMİTT Turizm Fuarı’nda görücüye çıktı

Balıkesir, EMİTT Turizm Fuarı’nda etkili tanıtıma imza attı.

Balıkesir, EMİTT Turizm Fuarı’nda etkili tanıtıma imza attı. 
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşen, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) 3. Salonda 262 metrekarelik stant ile yer alan Balıkesir, birlikte hareket etmenin en güzel örneğini göstererek fuara damgasını vurdu. 
Balıkesir Valiliği’nin koor-dinasyonu altında, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası işbirliği ile katılım sağlanan fuarda Balıkesir, “Hayat Dolu Balıkesir” mottosu ile tanıtıldı. Aynı stantta yer alan Sındırgı, Havran, İvrindi ve Susurluk ilçeleri de kendi destinasyonlarını en iyi şekilde tanıtarak il bütünlüğü vurgusuna katkı sağladı. 
Coğrafi işaretli çok sayıda ürünün tanıtıldığı stantta Susurluk Tostu ve Ayranı, Manyas Kelle Peyniri, Zeytin ve Zeytinyağı çeşitleri, Höşmerim, Erdek Mor Soğanı, Balıkesir Pullusu, Yağcı Bedir Halısı bu ürünler arasında yer aldı. 
Fuar’ın sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Valilik temsilcilerinden fuarla ilgili bilgiler alan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak bir değerlendirme yaptı. 
Fuar hazırlıklarının başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere katılım sağlayan bütün kuruluşların iştirakiyle yaklaşık 3 aylık titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Şıldak, Balıkesir standının İlin tamamını ve bütün turizm değerlerini yansıtacak bir kapsamda hazırlandığını belirterek, bu yıl standın EMİTT Turizm Fuarı’nın gözdesi olduğunu açıkladı. 
Balıkesir’in ulusal ve uluslararası alanda etkili olarak tanıtımını sağlamak amacıyla bundan sonraki yıllarda da katılım sağlanacağı ve hazırlıklara Valilik öncülüğünde ilgili bütün paydaşlarla birlikte hemen başlanılacağı kaydedildi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı