Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek merkezli sahte vize şebekesine operasyon

Erdek merkezli sahte vize şebekesine operasyon

Yurt dışına gidecek vatandaşlara yönelik vize işlemleri ile ilgili Erdek’te faaliyet gösteren bir şirketin

Yurt dışına gidecek vatandaşlara yönelik vize işlemleri ile ilgili Erdek’te faaliyet gösteren bir şirketin ismi kullanılarak Almanya ve İtalya'ya gitmek için vize başvurusu konusunda irtibata geçen vatandaşları telefonla dolandıran şüpheliler yakalandı.

Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen operasyon kapsamında, yurt dışı vize işlemleri hakkında faaliyet gösteren bir şirketin ismini kullanarak telefon ile vatandaşları dolandıran şüpheliler enselendi.

İlk etapta başlatılan istihbaratla şüphelilerin kullandıkları GSM mobil hatlarının, 3 ay boyunca iletişiminin tespiti ve dinlenmesi kararları alındı ve 3 aylık sürede, 35 vatandaşın toplam 275 bin lira dolandırıldığı belirlendi.

Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında, 8 şüphelinin olaylara karıştıkları tespit edildi. 1 şüphelinin geçtiğimiz aylarda vefat ettiği, 1 şüphelinin ise dolandırıcılık suçundan halen Bodrum Cezaevi'nde bulunduğu anlaşıldı. Tespiti yapılan şüpheli şahısların yakalanmaları ve suç delillerinin elde edilmesi amacıyla 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonla Edirne ilinde 2, İstanbul ilinde 4 olmak üzere, 6 şüphelinin (3 Türk Vatandaşı, 2 Türkmenistan, 1 Özbekistan uyruklu) yakalanması için harekete geçildi. 6 şüpheli şahıstan, 3 yabancı uyruklu şahsın 2023 yılı içerisinde yurtdışına çıkış yaptığı tespit edilirken, İstanbul'da 1 ve Edirne'de 2 olmak üzere, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Erdek’te mahkemeye çıkartılan 1 şüpheli tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı