Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek, Marmarabirlikte ayrı bir değerdir

Erdek, Marmarabirlikte ayrı bir değerdir

Üreticiler ayrıca, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Bölgesinden İznikli Hidamet Asa ile Balıkesir Bölgesi Erdek arasında yaşanan sorunlara dikkat çektiler.

Üreticiler ayrıca, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bursa Bölgesinden İznik`li Hidamet Asa ile Balıkesir Bölgesi Erdek arasında yaşanan sorunlara dikkat çektiler. 
Marmarabirlik`te olağa-nüstü kongre tarihi yaklaşırken, Marmarabirlik yönetim kadrolarında Erdek`in Balıkesir`e bağlı olduğu gerekçesiyle yönetim dışında bırakılabileceği iddialarına Erdek`li zeytin üreticileri tepki gösterdi.
Zeytin üreticileri, yaklaşık 5000`e yakın üretici ortağı yakından ilgilendiren son gelişmelerle ilgili şu açıklamada bulundular: 
"Bizler, Erdek`li zeytin üreticileri olarak diyoruz ki, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Lisanslı Depolarının bulunduğu alana zeytinyağı üretim tesisi yapımının başlamasıyla birlikte, Erdek`in üst birlik yönetim dışında bırakılacağını gözlemliyoruz. Gerek, lisanslı depoların kurulduğu arsa, gerekse yapımı hızla devam eden zeytinyağı üretim tesisi, biz Erdek`li üretici ortakların Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne teslim ettiğimiz ürün bedellerinden yıllardır kesilen ve banka hesaplarında biriken fon tarafından karşılanmıştır.
Lisanslı depoların inşa edildiği arsanın satın alımı ile yapımı halen devam eden zeytinyağı tesisi olarak hazırlanan bina ve içine monte edilecek zeytinyağı üretim makinası harcamalarında Marmarabirlik`in tek kuruşunun ilçemize nasip olmadığını iyi biliyoruz. Ancak, görüyoruz ki, biz Erdek`i istemeyen mihraklar, Erdek`e kazandırılan ve kazandırılmaya devam eden tüm yatırımlar sanki Marmarabirlik tarafından finanse ediliyormuş havası yaratılmaktadır. Bizler sadece zeytin üreticisi değil aynı zamanda tarım emekçileriyiz. Araştırmalarımız çabalarımız, kızgınlığımız emeğimize ekmeğimize yani zeytinimize sahip çıkmak isteğimizdendir. Çok şey mi istiyoruz? Hakkımız değil mi? Bakmayın şimdilik sessiz ve sakin kaldığımıza biz zeytinde üreten tarım emekçileriyiz. Ve bizler hayatın dipten gelen dalgasıyız. İlçemizin Bursa yerine Balıkesir`e bağlı olması sakın ola ki Erdek`in Marmarabirlik yönetim dışında bırakılma gerekçesi olarak görülmesin!" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı