Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek Liman Başkanı Yıldırım: Feribot iskelesindeki eksiklikleri belirledik

Erdek Liman Başkanı Yıldırım:  Feribot iskelesindeki eksiklikleri belirledik

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Tekirdağ Feribot İskelesinde geçtiğimiz ay yaşanan facia sonrası, Erdek Feribot İskelesinde yaptıkları incelemede, eksikliklerin belirlenip rapor haline getirildiğini açıkladı.

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Tekirdağ Feribot İskelesinde geçtiğimiz ay yaşanan facia sonrası, Erdek Feribot İskelesinde yaptıkları incelemede, eksikliklerin belirlenip rapor haline getirildiğini açıkladı.
Erdek liman Başkanı Yıldırım, kendisini ziyaret eden Yeni Erdek Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, Erdek Feribot İskelesinde toplam 6 değişik konuda eksiklik görüldüğünü belirtip, bu eksikliklerin tamamlanması için iskelenin kullanım hakkı bulunan Erdek Belediyesi`nin bilgilendirildiğini anlattı. 
Yıldırım, Erdek Feribot İskelesinde belirlenen eksiklikleri şöyle açıkladı:
"İskelenin aydınlatma sistemi zayıf, iskelede yayaların giriş ve çıkış banketleri yok, araçların giriş ve çıkış güzergahı yok, iskelenin yangın hortumları eksik, tesiste yolcu ve araç yönlendirme levhaları bulunmuyor, tesise giriş çıkış güvenli değil" şeklinde konuştu.
Tespit edilen eksiklikleri rapor halinde hazırlandığını dile getiren Yıldırım, "Şu anki pozisyonda gerekli geçici önlemleri aldığımız için seferler devam ediyor. Bu eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğiz. Bunun için çalışmalara başladık" dedi.
Belediye Başkanı Aysan, gemicilerle toplantı yaptı
Erdek Feribot İskelesi`ndeki eksikliklerin belirlenmesini takiben Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, geçtiğimiz günlerde Erdek-Adalar ve Tekirdağ deniz hattında yolcu ve araç taşımacılığı işini yürüten gemi işletmecilerinin temsilcileriyle belediye de bir araya geldi.
Başkan Aysan`dan, gelen davet üzerine, toplantıya GESTAŞ Şirketi ile toplam 7 geminin bağlı bulunduğu S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin temsilcileri katıldı.
Erdek Liman Başkanlığı tarafından iskelede tamamlanması istenen eksikliklerin görüşüldüğü toplantıda, Gestaş ve S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi`nin temsilcileri iskelede yapılması istenen eksikliklerin giderilmesi için kendilerine ne görev düşüyorsa yardımcı olabileceklerini belediye başkanına anlattı.
Gemi İşletmecilerinin temsilcilerini dikkatle dinleyen Belediye Başkanı Aysan, Erdek Belediyesi olarak iskeledeki eksiklikleri belediye olarak tamamlamak istediklerini ancak, belediyenin haciz edilmeyen hiçbir yeri kalmadığına dikkat çekip, bu eksiklikleri gemi işletmecilerinin yapmasını istedi. Gestaş ile Kooperatif yetkilileri de bu eksiklikleri el birliğiyle çözmek için çalışacakları sözünü verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı