Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Erdek, kurtuluşunu kutladı

Başkan Sarı: Milli duygularımızı yaşatmak ve bu coğrafyada yaşananları kavramak zorundayız”

Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlandı. İlk tören, merkez Hacı Ömer Camii önünde gerçekleşti. Burada ve ardından Cumhuriyet alanında gerçekleşen törene CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam İsmail Kaygısız, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu da katıldı. Cami önünde şehitlerimiz için verilen sela ve kesilen kurbanın ardından duayı İlçe Müftü Vekili Faruk Çaldıran yaptırdı. Balıkesir Mehteran Takımı’nın kısa gösterisinin ardından, Cumhuriyet alanındaki törene geçildi. Çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesinden sonra ilçenin temsili kurtuluşu, Kapıdağ Atıcılık ve Avcılık Derneği avcıları tarafından gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, avcılara plaket vermesinin ardından günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı yaptı. Konuşmasına, ülkenin düşman işgali altında olduğu günleri anımsatarak başlayan Sarı, şunları söyledi: 

“Bugün, bayrağımız gönderde özgürce dalgalanabiliyorsa, bunu bu topraklar için şehit ve gazi olanlara borçluyuz. Balıkesir coğrafyası, Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son kurşununun atıldığı bölgedir. Bu coğrafya içinde yaşamak ve Balıkesirli olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bin yılın dehası Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mızı ve bu coğrafyada gerçekleşenleri çok iyi kavramak ve milli duygularımızı yaşatmak zorundayız. İnsanlar tuttukları takımları, alışkanlıklarını değiştirebilirler. Ancak yalnızca ırk ve milletlerini değiştiremezler. Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada oyunlar bitmez. Bizi, bu coğrafyadan atmaya çalışma mücadelesi bundan sonra da sürecektir. Bunun bilinci içinde olmalıyız. Allah, milletimize bir daha Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşı ve şehitler göstermesin.”
Şiirlerin okunmasının ardından Atatürk İlkokulu halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Balıkesir Büyükşehir Bandosu’nun da hazır bulunduğu kutlama, Balıkesir Mehteranının gösterisiyle son buldu.

Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli