Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek Kültür Merkezinin iç kısmının ihalesi yapıldı

Erdek Kültür Merkezinin iç kısmının ihalesi yapıldı

Erdek Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezinin İç Tefrişi (düzenlemesi) ihalesi gerçekleştirildi.

Erdek Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi`nin İç Tefrişi (düzenlemesi) ihalesi gerçekleştirildi.
İhaleye 4 firma yetkilisi katıldı. Teklifleri alan ihale komisyonunun yapacağı değerlendirmenin ardından sonucun iki hafta sonra açıklanması bekleniyor.
Erdek Belediyesi tarafından 18 Eylül 2002 tarihinde temeli atılan, yapım işini üstlenen firmalarla belediye arasında yaşanan problemlerden dolayı yapım işi uzun bir süredir devam etmeyen Erdek Çuğra Bölgesi Agrigento Otel arkasında bir alana yapımı devam eden Erdek Kültür Merkezinin İç Tefrişi (düzenlemesi) ihalesi yapıldı.   
Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan, İlçemiz Kültür Merkezi`nin İç Tefrişinin yapılabilmesi için geçtiğimiz yıl gönderilen 750 bin lira ödeneğin kullanılacağı yapım işinde, kültür merkezi`nin anahtar teslimi için 3 milyon lira daha paraya ihtiyacı olduğu dile getirildi. 
"Biliyorsunuz tefriş düzenleme demektir. Kültür merkezi binasının dış cephe kaplaması, çatı kaplaması, çelik konstriksiyon işleri yapılacak. Zemin betonları dökülecek. Sıva ve tuğla gibi küçük inşaat çalışmaları tamamlanacak. Sanatçı odaları, mutfak, tuvaletler, bekleme salonları, kafeterya v.s. gibi bölümlerin ince işleri yapılacak. Kapı, pencere doğramaları takılacak. Elektrik, ısıtma ve havalandırma tesisatları, halı döşemesi, koltuk, asma tavan, sahne düzenlemeleri ile ses sistemi kurulacaktır." dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan geçtiğimiz yıl gönderilen ödeneğin, kültür merkezinin iç tefrişinde harcanacağını kaydeden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 2003 yılında temeli atılan ancak tamamlanması için gerekli ilginin gösterilmediği Erdek Kültür Merkezi yapım işinin artık daha fazla uzamaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan yeterli mali desteği almak için sonuna kadar mücadele vereceğini vurguladı.
Kucağına bırakılan bu sorunu Allah`ın izniyle kararlı adımlar atarak çözebileceğinin altını çizen Aysan, "Belediyenin mali durumunu anlatmaya gerek yok. Belediyemiz olanaklarını zorlamadan, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay`la ile yaptığımız görüşmeler kapsamında kültür merkezi inşaatının bitirileceği inancındayım. İçerisinde düğün, konferans, sinema salonları ile kafeteryanın olacağı kültür merkezimizi inşallah ben bitireceğim." dedi.
Haber : Melih Beycan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı