Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek körfezinde TORİK bolluğu

Erdek körfezinde TORİK bolluğu

Bandırmalı balıkçılar 1 Eylül tarihinde hava muhalefeti nedeniyle yapamadıkları sezon açılışını dün sabah gerçekleştirdiler.

Bandırmalı balıkçılar 1 Eylül tarihinde hava muhalefeti nedeniyle yapamadıkları sezon açılışını dün sabah gerçekleştirdiler. 
Balıkhanede yapılan kurban kesimi ve duanın ardından, balık haline gelen 200 çift torik mezada çıkarıldı. Çifti 60 liraya satılan torikler, yurdun çeşitli bölgelerine gönderildi. Açılış töreninde balık komisyoncuları adına konuşan Osman Kocaman, sezonun bol ve Bereketli geçmesi temennisinde bulunarak, "Öncelikle kazasız belasız, bol ve Bereketli bir sezon olsun. Hem balıkçımız, hem esnafımız para kazansın. Halkımız bu kıymetli protein kaynağını ucuz bir şekilde yesin. Bu Sabah gelen hamsi son derece ekonomik fiyatla satışa sunuldu.Bandırma balık hali ucuz, kaliteli mal satan bir yer olacaktır" dedi.
Marmara denizindeki balık popülasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Kocaman,şu sıralarda "İmralı adası açıklarında hamsi balığı, Erdek körfezinde ise torik bolluğu yaşanıyor" diye konuştu.
Kocaman, geçen sene balıkçılar ve komisyoncuların beklentilerinin karşılanmadığını, bir önceki yıla göre çok daha canlı bir av mevsimi beklediklerini kaydetti.
Balık halinde bugün satışa sunulan sardalye ve hamsinin kasası 50 TL, palamudun çifti 10 TL`den, toriğin çifti ise 60 TL`den alıcı buldu.
Açılışa bandırma belediye başkan Vekili Erhan Elmastaş, Tarım İlçe Müdürü Osman Sefa Uyar, da katıldı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli