Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Kaynarca Su İzale Hattı yenilendi

Erdek Kaynarca Su İzale Hattı yenilendi

Erdek Alaattin Mahallesinde yaşanan su kesintilerine son verildi.

Erdek Alaattin Mahallesi`nde yaşanan su kesintilerine son verildi.
İlçemiz Alaattin Mahallesi`nin Üst Kısımları, 100 Evler, 250 Evler, Belediye Evleri, Mavi Erdek Sitesi, Çağır Sitesi ve çevresinde bulunan binaların, özellikle yaz aylarında yaşanan su kesinlerine son verildi.
Konuyla ilgili basına bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Kızarandere, 250 Evler ve Belediye Evlerine bağlı içme suyu izale hatlarında boru çatlağı ve buna benzer arızalar olmadığı sürece bu bölgelerde su kesintilerinin artık yaşanmayacağını söyledi. 
Söz konusu bölgedeki konutlarda yaşanan su kesintilerinin nedenini uzun yıllar yenilenmeyen Kaynarca İçme Suyu izale hattı olduğunu işaret eden Aysan, bu hattı yeniledik. Belediyemizin Kaynarca Suyu Dağıtım Hattı`ndan gelen su geçmişte, 200 m3`lük depoya dökülmekteydi ve bu depo ile bölgedeki evler ile aynı hizada bulunuyordu.
Bu nedenle su akışında tazyik sorunu yaşanıyordu. Belediye Evleri, 250 Evler ve Kızarandere çevresindeki evlerde su sıkıntısı yaşanmaktaydı. Gerçekleştirdiğimiz proje ile Kaynarca`dan 1800 metre boru ile gelen dağıtım hattının depolarının yerini değiştirdik. Suyun geliş eğimini arttırdık. Hacmi 200 tondan 700 ton`a çıkardık. Önceki yöntemlerimiz ile hidrofor kullanarak bölgeye su veriyorduk. En ufak elektrik kesintisi ve arızada bölgeye su veremiyorduk. Şimdi suyun doğal akışı ve tazyiki ile su dağıtımını yapmaya başladık. Bu durumda, suyu hem fazla dağıtıyoruz hem daha tazyikli su elde ediyoruz. Ayrıca elektrik kullanmadan su dağıtımı yapıyoruz. Kızarandere, Belediye Evleri, 250 Evler ve o civarda bulunan apartman ve sitelerde su sıkıntısını çözümledik. Özellikle de üst katlarda yaşayan vatandaşlarımızı susuzluktan kurtardık. Vatandaşlarımızı buradan uyarmakta fayda görüyorum, bu bölgede yaşıyor ve hala su sıkıntısı çekiyor iseler mutlaka kendi binalarına ait su tesisatlarını kontrol ettirmeleri gerekiyor. Belediyemizin verdiği şehir suyu ile ilgili sorun ortadan kalkmıştır." dedi.
Kapıdağ Yarım Adası`nda bulunan doğal su kaynakları için de,  ileriye yönelik su sorununu çözümleyecek çalışmaların devam ettiğine değinen Belediye Başkanı Aysan, "Alaattin Mahallesi`nin Üst Kısımları, 100 Evler, 250 Evler, Belediye Evleri, Mavi Erdek Sitesi, Çağır Sitesi ve Çevresinde bulunan binalarında yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false