Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Kaymakamı Kaygısız Dünya Kadınlar günü kutlu olsun

Erdek Kaymakamı Kaygısız Dünya Kadınlar günü kutlu olsun

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ,Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsanlık tarihi boyunca, yeryüzünde hayatın sürekliliğinin vazgeçilmez ana unsurlarından bir kadın olmuştur.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ,Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
"İnsanlık tarihi boyunca, yeryüzünde hayatın sürekliliğinin vazgeçilmez ana unsurlarından bir kadın olmuştur. Kadın,  hayatın devamında çok büyük sorumluluk üstlenmesine karşın, son yüzyıla gelinceye kadar tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda erkekler egemen olmuş, kadınlar toplumsal yaşamda hakettikleri yeri alamamışlardır. 
Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak her yıl kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması bakımından önemlidir. Ayrıca, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, `Ey Kahraman Türk kadını, Sen ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın` sözü ile kadınlarımıza daha fazla değer verilmesi gerektiğine işaret etmiştir. Kadınların, toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik hayat içinde yerlerini almaları, sosyal güvencelerinin sağlanması, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda daha çok söz sahibi olmaları, sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerimle, ülkemizin geleceği için emek veren, fedakar Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü en içten duygularımla kutlarım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli