Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek Kanava Sahili sil baştan...

Erdek Kanava Sahili sil baştan...

Erdek Kanava Bölgesi sahil şeridinde zemin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Erdek Kanava Bölgesi sahil şeridinde zemin yenileme çalışmaları devam ediyor.
Kanava sahil şeridinde devam eden çalışmalar kapsamında sahil tamamen yenilenecek.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada Kanava sahil zemininin yenilenmeye başlandığı bildirildi.
Kanava sahil şeridine, Erdek girişinden, Kurbağalıdere`ye kadar tamamen yenilenecek zemin yenileme çalışmalarında, taşlar döşendiği gibi, yürüyüş yol kenarlarına dinlenme bankları yapılıyor.
Bisiklet yolu da oluyor
Kanava Sahili şeridinde bisiklete binenler içinde özel yol yapılacak.
Erdek`ten, Kanava sahiline giriş noktasından itibaren yapımına başlanacak bisiklet yolu yapım çalışmaları da Kurbağalıdere`ye kadar devam edecek.
Yaz sezonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği yol yapımında, 1 kilometrelik Kanava sahil şeridinde bisiklet yolunun yanı sıra yürüyüş yolu da yer alacak. 
Yürüyüş yolunun kenarına çim bordürler döşeniyor. Yeni yürüyüş yolu, bisikletin yanı sıra doğa yürüyüşü yapmak isteyen halk için de seçenek oluşturacak. Yeni bisiklet yolunun kendileri için çok büyük bir kazanım olacağını ve gezi parkurunun şimdiden bitmesini beklediklerini söyleyen vatandaşlar, "Gezinti amaçlı yapılan bisiklet yolu düzeni, güvenliği ve gerekli işaretlemelerle mükemmel olacağını tahmin ediyoruz. Yeni bisiklet yolu hem bisiklet hem de doğaseverler için çok güzel bir parkur olacak" dedi.
Çalışmaları yürüten yetkililer ise yaptıkları açıklamada, bisikletlilerin, bisiklet yolundan çıkmadan Kanava Sahilinin Erdek yönü ile Kurbağalıdere arasında sahil şeridinde güvenle dolaşabilecekleri söyleyip, ilçede bisikletli yaşam alt yapısı ile bisiklet turizmi için önemli işbirliklerinin yapılacağını açıkladı.
Tuncay ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli