Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERDEK İCRA DAİRESİ

ERDEK İCRA DAİRESİ

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C.
ERDEK / BALIKESİR
İCRA DAİRESİ
2011/341 TLMT.   
TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI
Taşınmazın Tapu kaydı ve özellikleri: Balıkesir Erdek Narlı Köyü Laka Mevkii 1449 parselde kayıtlı 1.908,00 m2 yüzölçümlü Zeytinlik vasfındaki borpluya ait 1215/2025 hissesi olan taşınmaz. Dava konusu parse üzerinde herhangi bir yapı yoktur, Kadastral yolu bulunmamaktadır, civarında yapı yoktur. Taşınmaz orta toprak verimliliğinde kumlu tınlı yapıda bakımları normal yer ortalamasına gelen sıklıkla dikilmiş zeytinlikten ibarettir. Taşınmazın bir kısmı 1/1000 ölpekli"26HI" imar planı kapsamında; Konut Gelişme Alanı, Ayrık Nizam, Taks:0.20, Kaks:0.40, 2 kat inşaat müsaadeli alana, bir kısmı 24.00 metrelik "Çevre Yoluna" bir kısmı imaı yoluna, bir kısmı da park alanına isabet etmektedir. Anılan taşınmazında ipinde bulunduğu alanda yapılan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulama çalışmalarına başlanmış olup, 18.madde uygulamasına altlık teşkil edecek Narlı Köyü Halihazır Harita Revizyonu Belediyece yaptırılarak onaylanmıştır. Mevcut yapılaşmalar dikkate alınarak imar plan revizyonu gerektiren kısımlarda yapılacak plan tadilatlarından sonra 18.madde uygulama çalışmaları tamamlanacaktır. Borçlunun hissesine isabet eden taşınmazın değeri 15.000 TL`dir. Kdv oranı %18, Taşınmazın 1. Satış Günü 24/08/2012 Cuma, 2. Satış Günü 03/09/2012 Pazartesi 14:30 - 14:40 saatleri arasındadır.
Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır. 
SATIŞ ŞARTLARI 
1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte HÜKÜMET KONAĞI önünde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40`ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20`si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilmiyen alakadarlara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
6-    Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/341 T. Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21/06/2012
(İc.İf.K.126)                                                        İcra Müdürü
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No :27                                 Bas. Halk 03-Erd/126


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli