Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek halkı deprem bölgelerine yardım için seferber oldu

Erdek halkı deprem bölgelerine yardım için seferber oldu

Erdek halkı “Haydi Erdek Birlik Olalım’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına yoğun destek verdi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına Erdek’ten de yoğun destek veriliyor. 

 Meydana gelen depremler sonrasında ilçemizde ki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından birliktelik örneği sergilenerek başlatılan yardımlar, Erdek Kapalıspor Salonu’nda toplanıyor. 

 Kapalı spor salonunda çalışmaları yakından takip eden Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, tüm Erdek halkını yardım kampanyasına destek olmaya davet etti. 

‘Haydi Erdek Birlik Olalım’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların da destek olmalarını ifade eden Kaymakam Atasoy, “Kısmet olursa yarın ilk TIR’ı yola çıkartmayı düşünüyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Tüm yardımlarımızı tek çatı altında toplayıp düzgün ve muntazam bir şekilde organize edip depremden zarar gören vatandaşlarımızın kullanabilecekleri bir şekilde teslim edelim. Depremzede vatandaşlarımız için Kaymakamlığımız koordinesindeki yardım kampanyasına destek veren, katılım gösteren yardımsever hemşerilerime ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah ülkemizi her türlü kaza afetten korusun rabbim yar ve yardımcımız olsun.” dedi.  

Toplanan yardımlar; ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel, muhtarlar, esnafın temsilcisi odaların görevlilerince ve gönüllü vatandaşlar tarafından paketleniyor. 

Yardım kampanyasında toplanan malzemelerinin yarın TIR’lar ile deprem bölgesine ulaştırılacağı öğrenildi. 

Kaymakam Atasoy’dan kan bağışı daveti 

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Erdek halkına Kızılay’a kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu. 

Erdek Kaymakamlığı’nca depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasının ardından Kaymakam Atasoy, vatandaşlara Kızılay’a kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu. 

Kaymakam Atasoy, “Yaşadığımız deprem felaketi sonrası oluşabilecek ihtiyaçlar için tüm vatandaşlarımızı 9 Şubat 2023 Perşembe günü Erdek Cumhuriyet Alanı’na park edecek Kızılay mobil kan toplama aracına kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” dedi. 

Haber: Tuncay Ertan 

 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı