Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Narin: “Kırkpınar’a genç jenerasyon damgasını vurdu”

Erdek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Narin: “Kırkpınar’a genç jenerasyon damgasını vurdu”

Bandırma Yağlı Güreşleri’nde üç yıl süreyle ağalık yapan Erdek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Narin, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirdi.

Bandırma Yağlı Güreşleri’nde üç yıl süreyle ağalık yapan Erdek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Narin, 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni değerlendirdi.
Antalyalı Cengizhan Şimşek’in, finalde yine Antalyalı Mustafa Taş’ı yenerek başpehlivan olduğu güreşlerin büyük sürprizlerle geçtiğini vurgulayan Narin, şunları söyledi:
“Bu Kırkpınar Güreşleri’nde, daha önce Kırkpınar Başpehlivanlıkları da bulunanlar da dahil olmak üzere 8 önemli başpehlivan teker teker elendiler. Bunlardan biri de son iki yılın başpehlivanı olup, bu yıl da başpehlivan olsa Altın Kemer’in sürekli sahipliğine kavuşacak Ali Gürbüz’dü. Aralarında Orhan Okulu ve İsmail Balaban’ın da bulunduğu bu pehlivanların yaşları ilerlediğinden artık Altın Kemer’e ulaşmalarının çok zor olduğunu düşünüyorum. 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri genç jenerasyonun başarısını ortaya koydu. Bu arada Balıkesir’in Susurluk ilçesi Ümiteli köyü doğumlu olup, Kırkpınar’da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Ertuğrul Dağdeviren de dördüncü olma başarısını göstererek gurur kaynağımızı oluşturdu. Ancak onun da yaşının yüksek olması, gelecek Kırkpınar’lar için dezavantaj.”
YASİN YEŞİL’İN BAŞARISI
Kırkpınar’da, “Ayak”ta ikinci olma başarısını gösteren Yasin Yeşil’in, kendisi gibi Karacabey Çeşnik köyü doğumlu olduğunu belirten Narin, şunları aktardı:
“Halen Antalya bölgesi güreşçisi olan Yasin Yeşil’e, Gönen’de bulunduğu sırada Kırkpınar’ın eski başpehlivanlarından, Bandırmalı Sabri Acar büyük emek vermişti. Acar ustamız halen hastanede tedavi altında. Yasin’in, Kırkpınar’daki bu başarısını görse büyük gurur ve mutluluk duyardı. Yasin Yeşil’in, kısa sürede Kırkpınar başpehlivanları arasında yer alacağına inanıyorum.”
661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da izledi.
Kırkpınar’da başpehlivanlığı Antalyalı Cengizhan Şimşek kazanırken ikinciliği Antalyalı Mustafa Taş, üçüncülüğü Antalyalı İsmail Balaban, dördüncülüğü ise Balıkesirli Ertuğrul Dağdeviren elde etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı