Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu kuruldu

Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu kuruldu

Erdek Gedeve-Kastri ve Mangırcı mevkilerinde arazileri bulunan vatandaşların oluşturduğu Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Erdek İskele Bekleme Salonunda yaptıkları basın toplantısı ile kuruluşunu duyurdu.

Erdek Gedeve-Kastri ve Mangırcı mevkilerinde arazileri bulunan vatandaşların oluşturduğu Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Erdek İskele Bekleme Salonunda yaptıkları basın toplantısı ile kuruluşunu duyurdu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`nin eski Başkanı Eczacı Sedat Önder`in öncülüğünde kurulan Erdek Gedeve-Kastri-Margırcı İmar Platformu kurucu üyeleri Erdek İskelesi Bekleme Salonunda bir basın toplantısı düzenledi.
Kurucu üye ve aynı zamanda platform başkanı olan Eczacı Sedat Önder, "Erdek`te yıllardır çözüm bekleyen Gedeve-Kastri ve Mangırcı Mevkilerindeki arazi sahiplerinin ortak çağrısına uyarak, söz konusu bölgede tüm arazi sahiplerinin katılımıyla daha ileri düzeyde ve birliktelik içerisinde sürdürülebilmesi ve sadece eleştiren değil çözümler üreten bir yapı olmak adına Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu kurulmuştur" dedi.
Faaliyete geçirilen platformun kuruluş amacının kesinlikle siyasetin dışında kalmak olarak üstüne basa basa söyleyen Önder, söz konusu mevkilerde başlatılması beklenen imar çalışmalarının yaklaşık 2 bin kişiyi ilgilendirdiğini ifade etti.
Erdek Gedeve-Kastri ve Mangırcı Mevkilerinde geçtiğimiz yıllarda Erdek Belediyesi tarafından başlatılan imar çalışmalarında, sonuç alınmasına hız kazandırılmasına katkı vermek amacıyla platformun kurulmasına karar verildiğini vurgulayan Önder, "Söz konusu bölgelerde üretilen projelerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla buradaki tüm arazi sahiplerinin desteklerine inanarak çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu anlamda, yaklaşık 2 bin kişinin platformumuza teşvik ve düşünceleri ile katılımlarını bekliyoruz" diye konuştu.
Platformun kurucu üyeleri dahil 20 kişinin hazır bulunduğu toplantıda, Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Başkanlığına Eczacı Sedat Önder getirilirken, yardımcılığına Alper Özgür ile İbrahim Torun getirildi.
Alt komisyon olarak 4 temsilciliğin kurulmasına karar verildi.
Buna göre; Bandırma Temsilciliği`ne Cengiz Akıncı, Gedeve Temsilciliği`ne Ali Baykuş, Kastri Temsilciliği`ne Mustafa Yenişen, Mangırcı Temsilciliği`ne de Sedat Önder seçildi.
Platformun sözcülüğünün ise Ömer Gençtürk tarafından yapılması kararı alındı.
Toplantının sonunda, söz konusu bölgedeki arazi sahiplerinin görüşlerinin dile getirileceği bir değerlendirilme toplantısının önümüzdeki günlerde yapılması kararı alınırken, toplantının gün, yer ve saatinin basın aracılığıyla duyurulacağı açıklandı.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli