Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı KarakuşSicil affı esnafın kurtuluşu olacaktır

Erdek Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı KarakuşSicil affı esnafın kurtuluşu olacaktır

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif 46. Olağan Mali Genel Kurulu Erdek Öğretmenevi konferans salonunda yapıldı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif 46. Olağan Mali Genel Kurulu Erdek Öğretmenevi konferans salonunda yapıldı. 
Kongrede, Divan Başkanlığına Balıkesir Birlik Başkanı Erol Ayvaz, üyeliklere Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz ile Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal seçildi.
Divan heyetini oluşmasından sonra bir konuşma yapan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, hedeflenen kredi rakamlarına ulaşılamadığı söyledi.
Karakuş, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Kooperatifimizi 6. gruptan çıkartarak 5. gruba indirip kredi limitimizi 60 bin liraya çıkardık. 
Ancak, özellikle eş muvafakati ve kredi talep eden ortaklarımızın geçmiş problemleri nedeni ile 2012 yılında hedeflediğimiz kredi rakamlarına ulaşamadık. 2013 yılında beklentimiz ise, eş muvafakatinin de yakın zamanda kalkacağını hesaba katarak ortaklarımıza daha çok, daha rahat bir şekilde kredi vermek olacaktır."
Karakuş: "Sicil affı çıkarılsın"
2012 yılında kredi talebinde bulunan 87 ortaktan onayı çıkmış 38 ortağa toplam 811 bin lira kredi tevzii edildiğini belirten Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi-Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, 2012 yılında Yardımlaşma fonundan toplam 123 ortağa 404 bin lira kredi kullandırıldığı açıkladı.
Sicil Affı`nın bir an önce çıkartılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Karakuş, "Verdiğimiz krediler yeterli midir? Tabi ki de değildir. Gönül ister ki sizlere daha çok imkan sağlamak, bu da ancak ve ancak gerçekleştirilecek  `sicil affı` ile mümkündür. Devletimizden istediğimiz esnaf ve sanatkarımıza daha rahat nefes aldıracak bir sicil affıdır" dedi.
Karakuş`un konuşmasından sonra yapılan oylamada 2013 yılı tahmini bütçesi, faaliyet ve Denetleme Kurulu raporları ibra edildi.
Ayvaz: "e-haciz sistemi geliyor"
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi-Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Erol Ayvaz da yaptığı konuşmada, "E- Haciz" sisteminin gelmesiyle birlikte artık kredi almanın daha da güçleşeceğini anlattı.
Trafik cezası borcu dahil tüm diğer kalemlerdeki borçların bilgisayar ortamında görüldüğünden esnafın kredi almasında daha da zorlanacağını kaydeden Ayvaz, kredi kullanımlarında alınan % 6 olan faiz oranının % 5`e düşürüleceği müjdesini Başbakanın vereceğini dile getirdi.
Sosyal Yardımlaşma Fonu kapatıldı
46. Olağan Mali Genel kurulda oybirliği ile alınan karar doğrultusunda 25 Mart 2001 tarihinde kurulan ve 13 Mart 2004 tarihinde de kooperatif bünyesinde oluşturulan "Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Genel Risk Fonu`nun kapatılarak, alacağı olan üyelerin paralarının geri ödenmesi de kabul edildi.
32 bölgede 1023 kooperatif bulunduğunu, ancak bunlardan sadece 19`unun üyelerine paralarının geri ödeneceğini açıklayan Ayvaz, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
Kredi-Kefalet Kooperatifinin Genel Kuruluna; Erdek Ticaret Odası Başkanı M.Ali Yağcı, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Burhan Karışık, Halk Bankası Erdek Şube Müdüresi Ayşe Maçan ile kooperatif ortakları katıldı.
Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli