Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Esnaf Odası girişimci adayı arıyor

Erdek Esnaf Odası girişimci adayı arıyor

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, kendilerine başvuran bir Yatırım, Yönetim, Finans Dış Ticaret Danışmanlığı ile işbirliği yaparak girişimcilik kursu düzenleyeceklerini açıkladı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, kendilerine başvuran bir Yatırım, Yönetim, Finans Dış Ticaret Danışmanlığı ile işbirliği yaparak girişimcilik kursu düzenleyeceklerini açıkladı.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Canbaz, kendilerine talep gelmesi durumunda, ilçede düzenlenmek kaydıyla, toplamda 60 saat eğitim süresi 15 gün eğitime katılım süresi, ara tatiller çıkıldıktan sonra 8-9 süreli, 25-30 kişilik gruplara girişimcilik kurs hizmeti için çalışmaların hemen başlatılacağını duyurdu.
Eğitimle ilgili kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini vurgulayan Esnaf Odası M. Fatih Canbaz, eğitim ücretinin kursu düzenleyen esnaf odası tarafından karşılanacağını söyleyip eğitimin verileceği eğitim salonunun esnaf odasının girişimiyle ilçede uygun bir salonda gerçekleşeceğini, kurs bitiminde ise ilgili kurumlar tarafından kursiyerlere sertifika verileceğini belirtti.
Devlet destekli girişimcilik eğitimi hakkında bilgilendirmede bulunan Canbaz, Yatırım, Yönetim, Finans, Dış Ticaret Danışmanlığı`nın görevlendireceği eğitmenler tarafından verilen girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerlerden "Danışmanlık hizmeti devlet desteklerinden faydalanmak isteyenlere ferdi olarak verilmektedir. Hizmetimiz sonuç odaklıdır. Katılımcıların % 100 kendi işlerini kurmaları hedeflenmektedir. Katılımcılara yeni projeler sunularak iş hayatına bakış açıları geliştirilecektir" şeklinde konuştu.
Devlet desteğinin veriliş şeklinin 27.000 TL hibe karşılıksız verilen ödeme, 70.000 TL kredi imkanı olmak üzere toplam 97.000 TL olarak özetleyen, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen girişimci adaylarının Esnaf Odası`na bizzat gelmelerini beklediklerini vurguladı.
Bilindiği gibi devlet destekli girişimcilik; işletme kuruluş desteği ile başlayıp, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği, işletme giderleri desteği ve sabit yatırım desteği ile devam ediyor. İkinci aşamada ise, bir yıl sonra işlerini büyütmek isteyen girişimcilere, değişen global dünyada, ülkemizde yaşanan değişim trendini yakalamak için, 5 işletme birleştiğinde 6. şirketin kurulabilmesi ile ilgili çalışmalar yapacak şirketlere 250.000 TL karşılıksız hibe, 750.000 TL kredi desteğini gerçekleştirip toplamda 1.000.000 TL işletme sermayesi sağlayabiliyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı